Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma din primul dosar al lui Strutinsky Mihaela Elvira Gherasim Tănase a demisionat din funcţia de administrator al Panel Building System SRL

ro

09 Sep, 2015 00:00 3384 Marime text
În urmă cu câteva luni, renunţa să mai administreze firma Pozitron Medical, pe care funcţionează clinica Pozimed. Acum, Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, asociata lui Sorin Strutinsky, a demisionat dintr-o altă firmă „cu greutate“ - Panel Building System SRL. Mai precis, în Monitorul Oficial, partea IV-a, nr. 4819 din 7 septembrie, a fost publicată hotărârea nr. 2 din 2 aprilie 2015 prin care s-a decis revocarea din funcţia de administrator a Mihaelei-Elvira Gherasim-Tănase, ca urmare a înregistrării demisiei sale. Funcţia a fost preluată de Ana Ochişor, din Constanţa, născută la 1 mai 1981, cu menţiunea că „administratorul îşi va exercita mandatul pe o perioadă de şase luni, în măsura în care nu este revocat din funcţie de către asociaţi“. O altă hotărâre luată în Adunarea Generală a Asociaţilor este schimbarea sediului societăţii la o altă adresă: bulevardul Mamaia nr. 296, parter, camera 10 - clădirea care adăposteşte şi sediile Telegraf şi TV Neptun.
 
Panel Building System SRL este una dintre firmele care apar în primul dosar în care omul de afaceri constănţean Sorin Strutinsky a fost reţinut de DNA. În luna februarie, Sorin Strutinsky, „scutierul“ sau „trezorierul“, aşa cum e supranumit, prieten vechi şi partener de afaceri cu fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, şi cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a fost reţinut pentru 30 de zile de Tribunalul Bucureşti pentru suspiciuni de trafic de influenţă. Procurorii Anticorupţie îl suspectează că ar fi primit peste 2 milioane de euro pentru a interveni la instituţii publice pentru plata unor lucrări. Banii primiţi, spun procurorii, au reintrat în circuitul civil pentru că Strutinsky „i-a determinat pe reprezentanţii societăţii denunţătorului şi pe cei ai SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL şi SC Cds Project SRL să falsifice mai multe contracte, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăţilor corespondente şi justificarea acestora în evidenţele contabile“, după cum se arată în comunicatul emis de DNA la începutul lunii februarie. În comunicatul DNA la care facem referire se mai specifică şi că suma totală de 84.000 de lei ar fi ajuns în patrimoniul SC Panel Building System SRL: de două ori câte 40.000 de lei şi o dată 4.000 de lei.

Citeşte şi

Rechizitoriu: Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

Despre Panel Building Systems SRL

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Panel Building Systems a luat fiinţă în anul 2006 şi avea sediul social în municipiul Constanţa, aleea Muzicii nr. 17, funcţionând în baza unui contract de locaţiune emis de Vancluse Invest SA. Cum menţionam şi mai sus, în aprilie, s-a mutat pe bulevardul Mamaia nr. 296, la parterul clădirii în care se află redacţiile Telegraf şi TV Neptun, unde funcţionează pentru un an, în baza contractului de comodat emis de Compania de Servicii şi Consultanţă SA. Capitalul social subscris al societăţii este de 1.500 de lei, integral vărsat, compus din 150 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Unicul asociat în firmă este în prezent doar persoana juridică Expo Fair & Trade SA (cu sediul social în Bucureşti, strada Daniel Constantin). Până la operarea acestor modificări, interesele societăţii erau împărţite între această firmă din Bucureşti, deţinută la rândul său de Willridge Consulting Limited, cu sediul în Cipru, Nicosia (care deţine 196 de acţiuni, 98% din capitalul social), Florin Dorobanţu şi Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, care deţinea, în ultima perioadă, 2% din capitalul social.

Citeşte şi

Strutinsky şi legăturile cu Mihaela-Elvira
 
În mai 2011, consilierii locali au votat o hotărâre prin care firmele Rezident Com şi Panel Building System donau terenuri municipiului pentru realizarea de căi de acces. Şi în acest caz, este vorba despre terenuri retrocedate de administraţia Mazăre. La data aceea, în Panel Building erau asociaţi Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase şi SC Compania Servicii şi Consultanţă (reprezentată atunci de Valentin Gheorghe Ionescu şi Willdrige Consulting Limited, din Cipru). Terenul care a fost donat către Primărie provine din Dispoziţia de primar nr. 3694, semnată de primarul Radu Ştefan Mazăre pe 5 noiembrie 2002, în beneficiul lui Dumitru Ioan Constantin Cocăneanu.
 
Revenind însă la Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, în ultima vreme, mai multe schimbări s-au petrecut în firmele în care aceasta era implicată. Renunţarea la mandatul de administrator al firmei pe care funcţionează clinica Pozimed, Pozitron Medical, a fost o decizie neaşteptată, având în vedere că mandatul său nu a încetat la termen, la fel ca şi în cazul Panel Building.
 
Numele Elvirei-Mihaela Gherasim-Tănase a fost asociat, de-a lungul anilor, cu afacerile în care era implicat şi Sorin Gabriel Strutinsky. Aşa cum cotidianul ZIUA de Constanţa a mai relatat şi cu alte ocazii, reluăm şi acum povestea pe scurt a afacerilor care conduc la asocierea numelui Mihaelei Gherasim cu cel al lui Sorin Strutinsky, care, în aprilie 2010, a fost cooptat în SC Energy Power Services SRL de către asociaţii Niculina Gherasim (mama Mihaelei Gherasim) şi Ana Ghemiş. Aşa cum menţiona publicaţia noastră în anul 2010, în urma hotărârii AGA nr. 1 din 8 martie 2010, Niculina Gherasim s-a retras din societate, cesionându-şi părţile sociale către Ghemiş, care urma să deţină 40% din capitalul social, în timp ce Strutinsky avea să devină proprietar peste 60% din SC Energy Power Services SRL. Deloc de neglijat este faptul că firma amintită a fost înfiinţată în 2008 şi, la acea vreme, printre asociaţi s-a numărat Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase, care a figurat până de curând ca asociat și administrator al SC KLD Services SRL, firmă deținută împreună cu Sorin Gabriel Strutinsky, Panel Building System SRL, SC Mamaia Luxury Construction SRL, SC Nortech Trade SRL și SC Pozitron Medical Investigation SRL.

Citeşte şi

Mihaela Elvira Gherasim Tănase a renunţat la administrarea afacerii din spatele clinicii Pozimed
 
Că Mihaela-Elvira Gherasim-Tănase este destul de bine conectată la echipa Strutinsky - Mazăre - Constantinescu poate reieşi şi din faptul că în CV-ul ei figurează, printre altele, și calitatea de cenzor supleant la Pomacost SA, una dintre firmele care au câştigat numeroase licitaţii cu Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa. Ea se îndepărtează însă pe zi ce trece de acest „univers“ al afacerilor care au ca numitor comun numele lui Sorin Strutinsky. În locul său apare însă Ana Chişor. Potrivit datelor din Monitorul Ofiical, consultat la 8 septembrie 2015, Ana Chişor nu este asociată în nicio firmă, dar este administrator şi al următoarelor societăţi comerciale: CDS Project SRL, Mamaia Luxury Construction SRL (în insolvenţă) şi Nortech Trade SRL. Toate acestea au fost în portofoliul de administrator al Mihaelei-Elvira Gherasim-Tănase. Ea apare însă în continuare ca administrator în CDS Project SRL, Classic SRL, Diva’s Saloon SRL, Ecoprefconstruct SRL, Isis Medical Center SRL, M.M Reciclyng SRL, New Home Construct, New Open Sector SA, KLD Services SRL şi Nortech Trade SA, toate având modificări în structura firmei datate la Registrul Comerţului în ultimele şase luni. Ea apare însă ca administrator şi în Pomacost SA, Terra Med SRL, Vancluse Invest şi Internet Link SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii