Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fasolea cu carnati, oferta Primariei Mangalia de 1 Decembrie

ro

02 Dec, 2009 02:08 1265 Marime text
Ziua Naţională a României a fost, şi anul acesta, sărbătorită cu fast la Mangalia. Garnizoana din localitate a organizat această sărbătoare în colaborare cu Primăria Municipiului Mangalia. După obişnuitul ceremonial religios, închinat eroilor neamului, care a făcut posibilă Marea Unire de la Alba Iulia şi alocuţiunea comandantului Garnizoanei Mangalia, cmdr. dr. Vergil Moraru, a urmat depunerea de coroane la Monumentul din Piaţa Revoluţiei. Noutate absolută la acest ceremonial: un reprezentant al Consiliului Judeţean Constanţa, Petrică Munteanu, a depus o coroană de flori.

Au mai depus câte o coroană, în memoria eroilor neamului, asociaţiile de veterani de război, ONG-urile, Clubul Amiralilor, Poliţia Municipiului Mangalia şi Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Liceul Teoretic „Callatis", Şcoala nr. 2, primăria şi partidele politice.

Devenită „tradiţională" şi la Mangalia, fasolea cu cârnaţi a fost oferta primăriei pentru mangalioţii care au venit în Portul Turistic.

Seara, edilul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac, a aprins ornamentele de sărbători, iar pe scena din faţa Casei de Cultură au avut loc concerte de muzică populară, cu Floarea Calotă, Ştefania Rareş, Elisabeta Turcu, Gheorghe Turda, Veta Biriş, Alexandru Nicolciuc şi mulţi alţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii