Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exproprierile pentru Constanta - Cernavoda costa 87 milioane lei

ro

25 Mar, 2010 03:10 1235 Marime text
Potrivit unui proiect de act normativ, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va plăti pentru exproprierile în vederea realizării lucrărilor la tronsonul Cernavodă - Constanţa al autostrăzii Bucureşti-Constanţa, o sumă de 87 de milioane de lei. Suprafaţa totală care urmează să intre în proprietatea statului se ridică la 3,96 de milioane de metri pătraţi.

Aşa cum arată proiectul de act normativ, Ministerul propune spre aprobare amplasamentul lucrării de utilitate publică „Autostrada Bucureşti - Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă - Constanţa", suma totală estimată cu titlu de despăgubire fiind de 87.098.000 lei. Aceasta urmează a fi acordată proprietarilor imobilelor - proprietate privată. Banii în acest sens vor veni de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, la titlul „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare" în cuantum de 34,968 milioane lei şi la titlul „cheltuieli aferente programelor cu finanţare rambursabilă" în cuantum de 52,130 milioane lei.

Autostrada face parte din reţeaua naţională de autostrăzi a României şi va completa o legătură între capitală şi cel mai mare port al ţării şi totodată zona turistică a Mării Negre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii