Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exploatarea gazelor de şist în Dobrogea, una dintre temele moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie

ro

19 Apr, 2012 01:26 1974 Marime text

cap_5.jpgOpoziţia a depus ieri după-amiază textul moţiunii de cenzură şi semnăturile necesare la birourile permanente ale celor două camere parlamentare.

Senatorul social-democrat Nicolae Moga a precizat că a amânat semnarea textului moţiunii până în ultima clipă deoarece a dorit ca textul acesteia să facă referire şi la începerea studiilor privind extragerea gazului de şist în Dobrogea. „Nu sunt împotriva procesului de extracţie în sine, ci a metodei care se doreşte a fi utilizată. Nu este posibil ca, fără nicio consultare publică, Guvernul să decidă pentru viaţa unor comunităţi. Eu nu sunt specialist, însă m-am documentat, am ascultat părerile specialiştilor, iar tehnologia care se intenţionează a fi folosită de compania Chevron constă în pomparea a milioane de litri de apă îmbogăţită cu substanţe chimice, în scopul dizolvării rocilor, pentru a elibera gaze captive. Pericolele la adresa sănătăţii oamenilor şi a mediului derivă din utilizarea a cel puţin 260 de substanţe chimice pentru fracturarea hidraulică, majoritatea fiind cunoscute ca toxice, cancerigene şi mutagene. Dacă specialiştii americani şi englezi au decis stoparea acestor extracţii prin metoda hidraulică, nici România nu are voie s-o facă", susţine senatorul PSD.

motiune_de_cenzura_-_Nicolae_Moga.jpg

Nicolae Moga a mai precizat că moţiunea de cenzură are trei teme principale în care critică activitatea Guvernului: înstrăinarea rapidă şi fără o strategie a resurselor statului, alocări bugetare pe criterii politice către primari şi preşedinţi de consilii judeţene şi încălcarea autonomiei universitare a UMF Târgu Mureş prin înfiinţarea unei facultăţi pe criterii etnice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii