Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expertiza tehnică şi studiul geotehnic costă 23.000 de lei Muzeul de Artă Populară, reabilitat de Primăria Constanţa (documente)

ro

26 Aug, 2016 00:00 2609 Marime text
 

Municipiul Constanţa intenţionează să reabiliteze, să consolideze şi să restaureze imobilul Muzeului de Artă Populară Constanţa. În acest sens, va fi organizată o procedură de achiziţii pentru atribuirea contractelor „Achiziţia serviciului de expertiză tehnică aferent obiectivului de investiţii «Restaurarea Muzeului de Artă Popular㻓, în valoare estimată fără TVA de 13.500 de lei, şi „Serviciul de elaborare studiu de teren (studiu geotehnic) aferent obiectivului de investiţii «Restaurarea Muzeului de Artă Popular㻓, în valoare estimată fără TVA de 9.500 de lei. Finanţarea se va face prin Programul Operaţional Regional 2014-2020/buget de stat/buget local. Ofertele pot fi depuse până pe 31 august.
 
Urmează a fi reabilitate clădirea muzeului, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.449 mp, şi clădirea anexă, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 482 mp. Muzeul de Artă Populară este situat în zona istorică a Constanţei, fiind o clădire-monument istoric de valoare naţională şi universală, cu o mare însemnătate pentru istoria oraşului. Imobilul are regim de înălţime D+P+1E, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 1.449 mp, fiind construit din cărămidă şi beton, fără lift.
 
Clădirea datează din anul 1896, fiind proiectată în stil Neoromânesc, stilul arhitectonic făcând apel la elemente de tradiţie, folosite în special la edificiile de cult. Clădirea a găzduit Primăria oraşului, ulterior Poşta veche, iar din anul 1970, Muzeul de Artă Populară Constanţa.
 
Faţada muzeului prezintă numeroase crăpături şi fisuri, alternând brâie de cărămidă aparentă şi tencuială pătate şi degradate pe anumite porţiuni, din cauza intemperiilor şi a timpului. Sistemele de preluare şi descărcare la teren a apelor meteoritice sunt deteriorate (jgheaburi, burlane), iar instalaţiile electrice şi sanitare sunt vechi.
 
Clădirea anexă are regim de înălţime D+P+1E şi o suprafaţă construită desfăşurată de 482 mp. Acest imobil datează din anul 1954, fiind construit din cărămidă şi beton, fără lift, fiind într-un stadiu avansat de degradare. În acest imobil funcţionează un laborator de restaurare, depozite şi ateliere de lucru ale muzeului.
 
Numărul anual al vizitatorilor este de aproximativ 30.000 - 40.000, în cadrul muzeului fiind organizate periodic şi episodic evenimente culturale de importanţă naţională, expoziţii, simpozioane, astfel fiind realizaţi paşi importanţi pentru aducerea muzeului în postura de loc de întâlnire şi manifestare a valorilor culturale.

Pentru realizarea investiţiilor având ca scop îmbunătăţirea infrastructurii culturale prin reabilitarea, consolidarea şi restaurarea imobilului Muzeului de Artă Populară, este necesară elaborarea unei expertize tehnice care va cuprinde următoarele:

- cercetări, experimentări, relevee, analize şi evaluări necesare pentru cunoaşterea stării tehnice a construcţiilor existente;
- stabilirea stării de degradare a imobilelor cu privire la partea de construcţii, instalaţii;
- raportul privind concluziile rezultate şi precizarea măsurilor necesare ca urmare a examinării obiectivului şi interpretării datelor rezultate din studii, calcule şi determinări, sub toate aspectele impuse de cerinţele legii şi de celelalte reglementări tehnice şi legislative ce stau la baza actului de expertizare;
- alte elemente pe care prestatorul le consideră necesare, în afara celor solicitate, în vederea completărilor tuturor informaţiilor de care are nevoie beneficiarul pentru respectarea cerinţelor de conţinut ale Legii nr. 10/1995 actualizată, ale HG nr. 925/1995 actualizată, precum şi a celorlalte reglementări tehnice în vigoare.

Ofertantul trebuie să asigure:

- expert tehnic atestat pentru cerinţa rezistenţă şi stabilitate (A1) sau echivalent, având certificat de atestare vizat la zi;
- experţi tehnici atestaţi în domeniile instalaţii (Is, Ie) sau echivalent, având certificat de atestare vizat la zi, respectiv: expert tehnic instalaţii sanitare, expert tehnic instalaţii electrice;
- expert tehnic atestat de către Ministerul Culturii conform Legii 422/2001, actualizată, şi Ordinului 2495/2010, actualizat.
 
Anunţurile de participare la licitaţiile organizate de Primăria Constanţa pot fi vizualizate în secţiunea „Documente”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii