Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Există suficiente doze de vaccin antirujeolă în toată ţara. Ce se întâmplă cu serul hexavalent

ro

29 May, 2017 15:37 2471 Marime text
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat că, în prezent, există stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) în toată țara.
  

"La momentul de față, există stocuri suficiente de vaccin pentru ROR în toată țara și urmează să mai primim încă o cantitate de vaccin la sfârșitul lunii viitoare. Iar pentru hexavalent s-au devansat toate livrările (...) cu minimum o lună, în așa fel încât să fie acoperit și necesarul de hexavalent", a declarat Bodog citat de Agerpres.ro
 

 
Întrebat ce cantitate este necesară pentru vaccinurile ROR, Bodog a declarat că există în stoc necesarul până la sfârșitul anului, mai exact este în jur de 400.000, conform informaţiilor primite de la Institutul Național de Sănătate Publică.
 
Ministrul a precizat că toate procedurile de achiziție de vaccin se vor realiza prin acorduri-cadru cu o durată de minimum doi ani și maximum patru ani.
 

"Pentru toate vaccinurile vor porni acordurile-cadru din timp, în așa fel încât să nu mai ajungem în situația ca, la începutul anului următor, datorită faptului că nu a pornit procedura, să nu avem vaccin. Termenele de livrare vor fi dimensionate în așa fel încât firmele să aibă predictibilitate în ceea ce privește livrarea de vaccin și (...) necesarul real din țară va fi furnizat de către Institutul Național de Sănătate Publică", a explicat Bodog conform Agerpres.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alex 29 May, 2017 17:46 Pentru cei din redactie: Se cunoaste țara de proveniență a vaccinurilor ROR? Să nu fie iar vreun stoc din'ăla uitat prin vreun depozit din Pakistan sau Afghanistan, pe care să îl importăm de bun. Nu de alta dar, se ştie câți bani dau sus-puşii pe populația tânără a României....