Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este cazul să ne trezim. Ce se întâmplă în armată Decidenţii militari sunt surzi şi orbi la starea morală în care a ajuns militarul profesionist

ro

13 Mar, 2017 12:47 50851 Marime text

Militarii sunt o categorie profesională importantă în România, însă există multe voci potrivit cărora aceasta nu este tratată așa cum se cuvine. Militarul profesionist își desfășoară activitatea în condiții dificile și, având în vedere disciplina, a tăcut și a îndurat, însă cuțitul i-a ajuns la os. 

Pe Facebook circulă un mesaj postat de un militar care, în câteva rânduri, își strigă disperarea.  

DE CE ??? valorile societăţii DEMOCRATICE sunt considerate „LIBERALE“, dar o armată responsabilă să apere aceste valori liberale este o instituţie „CONSERVATOARE“,
DE CE ??? suntem UMILIȚI și FRUSTRAȚI de drepturile elementare pe care, oriunde în lume, societatea le compensează privaţiunile acceptate până la sacrificiul suprem, fără a le pune la îndoială valoarea lor pentru ţară.
DE CE ??? decidenţii militari sunt ORBI şi SURZI la starea precară în care a ajuns moralul militarilor profesioniști, și încă se mai îmbată cu apa rece a patriotismului şi onoarei de care doar militarii mai sunt responsabili.
Este inadmisibil să fim tratați în felul ăsta. Suntem total nemulţumiţi. Nu mă aşteptam să fim trataţi atât de rău. O lipsă de transparenţă totală, o lipsă de interes.

Poate cei care ne conduc și trebuie să ne apere drepturile ar trebui să se dezmeticească și să facă ceva pentru această categorie de militari până nu este prea târziu.
Suntem o forță disciplinată pe care nu o conștientizează cei care ne conduc, dar de acum ar fi cazul să ne trezim, și noi. și ei.
Nu mai trebuie să ne lăsăm umiliți de nimeni.
Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fim uniți și hotărâți.
Cel ce spune că e imposibil nu ar trebui să-l împiedice pe cel ce nu crede aşa ceva. - Albert Einstein”, se arată în mesajul de pe Facebook. 

Citeşte şi:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un Sgp 15 Mar, 2017 16:45 Bravo ptr.colegu nostru care sub aspectul ca noi militarii nu prea avem voie sa ne deschidem gurile el a avut curajul sa puncteze nedreptatile din sistemul asta bolnav.Adevarul ca ne-a cam ajuns cutitul la os si nu m-ai putem tacea.Cum e posibil ca in acelasi sistem in care un soldat nou venit ajunge sa ia salar cat un camarad de-al lui cu peste 15 ani vechime in sistem.Va spun eu cum .. suntem asistati siciali..sa nu m-ai aud pe cineva ca se gandes-te cat de bine se castiga in Armata..aoroape cat o femeie de servici din Mol....asa ca domnilor guvernanti va treziti odata sau fereasca D-zeu sa ne trezim noi cei tacuti care nu avem inca dreptul nici sa ne spunem off-urile,asta ca legile militare nu ne permite...Dar speram ca rezolvati problemele ,ptr ca si asa suntem in deficit militar!
  • Ioan 13 Mar, 2017 19:30 Respect celui ce a scris articolul ..si sunt mult mai multe nedreptati ..... trebuie sa ii trezim ,chiar daca au dormit bine ca au fost paziti bine...