Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epistola cetăţeanului nemulţumit În comuna Lumina miroase a... animale

ro

12 Mar, 2014 00:00 3238 Marime text
Site-urile instituţiilor abilitate în domeniul protecţiei mediului s-au umplut, ieri, de epistole din partea lui Dragoş, un locuitor al comunei Lumina. Omul se declară nemulţumit de faptul că „în comuna Lumina, locuieşte familia Cojanu, care într-o curte mică, între case locuite de familii cu copii, deţine mai multe animale: vaci, porci, măgari etc. Curtea este un «focar de infecţie», poluează fântânile, aerul, sunt munţi de gunoaie şi nimeni nu îşi poate aerisi casa din cauza mirosului insuportabil”. În continuare, în scrisoarea cetăţeanului nemulţumit, se mai arată că „Şase, şapte familii au făcut plângere la primarul localităţi Lumina, iar acesta a pus în vedere familiei Cojanu să mute ferma la periferie, dându-le teren în concesiune”. De asemenea, emitentul scrisorii îl acuză pe primar că nu ia măsuri deoarece este rudă cu Ion Cojanu.
 
Contactat, primarul localităţii, Dumitru Chiru, a fost surprins de cele relatate. „Nu este vorba de niciun fel de micro-fermă pe acea stradă. Omul creşte în curte o vacă, un porc şi câteva păsări, ca fiecare gospodar de la ţară. Vorbim, totuşi, despre un sat unde oamenii au astfel de îndeletniciri; nu putem avea pretenţii să miroasă numai a parfum de flori. Voi merge personal la acea adresă pentru a vedea care este situaţia. Dacă cele spuse se vor confirma, atunci Primăria va putea să aplice o amendă şi să le dea un termen pentru a face corespunzător lucrările de igienizare”, a declarat primarul Chiru. De asemenea, gospodarul-şef de la Lumina spus că cel incriminat nu are şi nici nu a solicitat concesionarea vreunui teren. De asemenea, el a negat că ar avea orice fel de legătură cu persoana incriminată.
 
Scrisoarea nemulţumitului a ajuns şi la Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu. „În cel mai scurt timp, o echipă va verifica dacă plângerea făcută se confirmă. Primim multe reclamaţii de acest fel, însă multe nu sunt întemeiate. Evident că locuitorii de la sate se ocupă de creşterea animalelor, altfel s-ar muta la bloc...să nu cădem în derizoriu”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Constanţa, Marian Rîşnoveanu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii