Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Dulcesti, gazde ale colegilor din Constanta

ro

11 Dec, 2009 02:01 6469 Marime text
clasa_iii_dulcesti.jpgJoi, 10 decembrie 2009, elevii clasei a III-a din Şcoala cu clasele I-VIII Dulceşti, comuna 23 August, au primit vizita colegilor lor de la şcolile constănţene nr.29 „Mihai Viteazul" şi nr.6. Vizita face parte din parteneriatul încheiat între cele trei unităţi şcolare şi se încadrează în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (S.N.A.C.). Proiectul intitulat „De la inimă de copil, la inimă de copil" are ca scop dezvoltarea de relaţii între copiii din mediul urban şi cei din mediul rural, în vederea sprijinirii celor din urmă cu daruri oferite în ajun de sărbători. Copiii din Dulceşti au primit cu bucurie cadourile aduse de colegii lor de la oraş şi le-au oferit în schimb un colind şi câteva dulciuri, pe care le-au servit împreună.

Şcoala Dulceşti a fost reprezentată de director Constantin Bajdeche, învăţător Alexandra Florescu şi coordonator de proiect, profesor Magdalena Colesniuc.

simona_si_dna_felicia.jpgAcest proiect se derulează de trei ani, timp în care elevii constănţeni au făcut mai multe astfel de vizite în Dulceşti. În mod deosebit, atenţia invitaţilor s-a îndreptat asupra copiilor Tomescu Simona (clasa a VIII-a) şi Tomescu Ionuţ (clasa a VII-a) din satul Dulceşti, care sunt orfani, dar încearcă să-şi menţină o ţinută decentă şi o situaţie şcolară bună. Mătuşa şi unchiul care îi au în întreţinere au primit o sumă de bani de la comitetul de părinţi al claselor constănţene implicate în proiect, iar copiilor li s-au oferit obiecte de îmbrăcăminte, rechizite, dulciuri şi jucării. În fiecare an, familia Tomescu a mai primit şi câte un obiect casnic: un cuptor cu microunde, un aragaz cu butelie, iar anul acesta un aspirator.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • grasu 20 Jan, 2011 11:04 cunosc copii sunt rai din cale-afara
  • amalia 23 Dec, 2010 13:25 eu,de la scoala cu clasele 1-8 dulcesti,cred ca copiii carora li se acorda o sansa vor profita pana la ultima picatura de acea sansa oferita si vor ajunge oameni impliniti si oameni in toata firea multumita voua celor care faceti donatii . Iar eu sa va zic sincer aceasta tara nu mai are mult de dus cu criza aceasta economica de care cred eu ca nu o sa mai scapam vreodata. Asa ca va multumim voua celor care ati dat o mana de ajutor pentru acesti copii care poate cu au ca sa manance maine .VA MULTUMIM!!!!
  • Dannutza 05 Mar, 2010 15:10 FFFFFF BN :*:*:*:*:*