Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea „Voi fi un partener al lui Radu Mazare"

ro

02 Feb, 2009 03:28 2096 Marime text

DFECUPAJ_Elena_Udrea_01.jpg„Interesul meu este ca turismul de pe litoral să funcţioneze"

Interviu acordat de ministrul Turismului, Elena Udrea

Alianţa de la guvernare a fost o surpriză pentru toată lumea. Mai mult decât atât, Radu Mazăre a fost un personaj înfierat de PD-L încă de la bun început. Acum s-a ajuns la această alianţă, staţi la aceeaşi masă. Credeţi că veţi face un parteneriat până veţi pune turismul pe picioare sau va rămâne aşa situaţia pentru o perioadă îndelungată?
Eu pe lista de obiective am ca punct principal să fac turismul să meargă. Să aduc turismul românesc acolo unde are resurse să fie, astfel încât aportul la bugetul naţional şi la PIB să fie în România cum este în alte ţări, foarte ridicat. Interesul meu este ca turismul de pe litoral să funcţioneze. Voi fi un partener fără ezitare al administraţiei publice locale, al domnului primar Radu Mazăre şi al domnului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu. Toţi ştim ce înseamnă dezvoltarea turismului litoral.

Se va trece peste orice duşmănii politice existente până în momentul naşterii noii alianţe de la guvernare?
Eu spun că avem o coaliţie care funcţionează, un parteneriat pentru România care cuprinde şi turismul românesc, pentru care eu, fără niciun fel de rezervă, vin alături de echipa autorităţii publice locale de la Constanţa.

Elena_Udrea_01.jpgAţi preluat în programul dvs. de la audieri câteva dintre proiectele lui Radu Mazăre, cum ar fi orăşelul lacustru şi insulele de pe mare. Vi se par punctele de atracţie pentru viitorul Constanţei şi al turismului de pe litoral?
Nu, nu le-am preluat în program. Le-am dat ca exemplu la o întrebare legată de oportunităţile litoralului românesc. Am dat ca exemplu proiectele primarului Mazăre şi ale CJC, ca proiecte concrete care există şi ar trebui, în măsura în care se poate, să se şi realizeze şi să fie susţinute. Proiectele pe care administraţia publică locală le are şi prestatorii de servicii le au legate de dezvoltarea turismului de pe litoral vor avea susţinerea ministerului, atâta timp cât sunt utile şi nu încalcă alte prevederi, cum ar fi legislaţia mediului spre exemplu.

Aţi spus că zona Corbu ar fi bună pentru mult-discutata mutare a Vămii Vechi. Credeţi că această decizie va face ca piaţa imobiliară din Corbu să ia avânt? Vor creşte preţurile la terenuri?
Nu am spus că va fi acolo. Sunt tot felul de opinii, de variante. Ideea este că nu îi vom lăsa să mai construiască aşa cum au făcut în Vama Veche. În momentul în care se stabileşte zona, se va face un PUZ care va permite numai un anumit tip de construcţii în zona respectivă. În principal, doar construcţii de sezon. Şi, repet. Toate astea după un PUZ care să fie în concordanţă cu ce dorim noi de la această zonă. Nu va fi un rai imobiliar pentru că nu îi vom lăsa să construiască acolo. Sectorul imobiliar va fi stopat. Vom atrage investitori, dar pe un plan făcut de minister, în colaborare cu administraţia publică locală. Noi vom spune ce se întâmplă acolo, iar cei care vor dori să facă astfel de activităţi pot veni, dar nu se va mai construi cum s-a făcut în Vamă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii