Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electrocentrale Constanţa SA are un consiliu de administraţie provizoriu. Iată noua componenţă!

ro

06 Dec, 2017 00:00 3465 Marime text
în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Societăţii Electrocentrale Constanţa SA, întrunită în şedinţă ordinară la sediul Ministerului Energiei, în data de 1.11.2017, ora 11.00, au fost luate mai multe decizii
 
Astfel, în prezenţa acţionarilor, reprezentând 100% din capitalul social al societăţii, cu vot „pentru“, reprezentând 100% din drepturile de vot deţinute de unicul acţionar, Statul Român, prin Ministerul Energiei, au fost revocaţi din calitatea de membri ai Consiliului de Administraţie al Electrocentrale SA Valer Iosif Mureşan, Panait Nicolae Roşu, Ion Boblea, Dan Pelcinschi şi Alexandra Elena Chican, ca efect al expirării duratei mandatului acestora la data de 29.10.2017. De asemenea, au fost numiţi în calitate de membri provizorii ai Consiliului de Administraţie ai Electrocentrale Constanţa SA, pe locurile rămase vacante ca urmare a încetării mandatului administratorilor societăţii la data de 29.10.2017, următoarele persoane: Panait-Nicolae Roşu, Ion Boblea, Niculae Păun, Marian Câciu şi Alexandra Elena Chican.
 
Durata mandatelor membrilor provizorii ai CA-ului Electrocentrale Constanţa SA este de patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie, dacă aceasta are loc înainte de expirarea termenului de patru luni, conform prevederilor art. 641 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări de Legea nr. 111/2016.
 
Nu în ultimul rând, a fost aprobată remuneraţia membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie, sub forma unei indemnizaţii fixe brute lunare egale cu media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată în concordanţă cu obiectul principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii.
 
Ana Bucheru, reprezentantul acţionarului, a fost mandatată să semneze contractul de mandat cu membrii Consiliului de Administraţie. Preşedintele de şedinţă şi secretarul de şedinţă au fost mandataţi să semneze hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii