Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră națională Elcomex Agroindustrial reușește să obțină lapte de capră delactozat în proporție de peste 99%

ro

28 Mar, 2015 00:00 6094 Marime text
Elcomex Agroindustrial, companie cu capital integral românesc  reușește, în premieră națională, să obțină lapte de capră delactozat în proporție de peste 99%. Este o performanță unică, rezultat al unui proces tehnologic inovativ, de ultimă generație, confirmată și certificată de laboratorul unuia dintre cei mai mari producători de culturi lactice din lume.
 


Laptele de capră este ingredientul esențial pentru obținerea produselor lactate - brânzeturi, iaurturi, specialități - de cea mai bună calitate, sănătoase și perfect asimilabile de cea mai mare parte a populației. Pentru că există persoane care au intoleranță la lactoză, Elcomex Agroindustrial a experimentat și a reușit reducerea aproape completă a lactozei din laptele de capră.
 
Studiile arată că, în România, 19% din populație acuză simptome provocate de intoleranță la lactoza din lapte. Certificarea Elcomex Agroindustrial ca producător de lapte de capră delactozat confirmă succesul unei investiții românești de zeci de milioane de euro, al eforturilor susținute și al echipei de excepție a Elcomex Agroindustrial.
 
Elcomex Agroindustrial organizează un eveniment de excepţie în cadrul căruia va dezvălui tainele succesului la sediul din comuna Nicolae Bălcescu, miercuri, 8 aprilie. Participanţii vor putea vedea cum se obține laptele de capră delactozat, cum se fac produsele Zana şi Lact IQ.
 
Elcomex Agroindustrial a luat naștere în 2004, prin achiziționarea a 1.600 de hectare de teren agricol în zona Nicolae Bălcescu. Doi ani mai târziu, s-a înființat o fermă vegetală, operată de profesioniști cu experiență - ingineri și lucrători agricoli.
 
A urmat construcția unui siloz complet automatizat cu o capacitate de 16.000 de tone de cereale și a unei fabrici de nutreț combinat. Ferma de capre de rasă înalt productive și fabrica de procesare a laptelui de capră au întregit firesc proiectul de investiții susținute. Societatea şi-a fixat ca obiectiv pentru anul 2017 ca ferma de capre să ajungă la 15.000 de capete, astfel încât Elcomex Agroindustrial să devină cea mai mare fermă și fabrică de procesare a laptelui de capră din Europa de Est.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii