Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecologiştii de la „Mihai Viteazu", cu jalba la primarul Mazăre

ro

08 Mar, 2011 02:56 3871 Marime text
elevi_mihai_viteazul_1.jpgElevii de la Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazu" din Constanţa au depus ieri o petiţie la Primăria Constanţa, în atenţia primarului Radu Mazăre.

„Este vorba despre proiectul EcoChampions, pe care îl demarăm de la începutul anului. În cadrul acestui proiect, elevii învaţă lucruri noi despre mediu şi sunt implicaţi în problemele din comunitate. Petiţia este o activitate din cadrul proiectului. Elevii din asociaţia ecologică „Green Fingers", înfiinţată în cadrul şcolii „Mihai Viteazu", au identificat o problemă de mediu - Parcul şi Lacul Tăbăcărie - şi au realizat o petiţie, în care cer ajutorul primăriei pentru rezolvarea ei", a precizat Carmen Badea, profesorul coordonator de proiecte educative din cadrul şcolii „Mihai Viteazu".

elevi_mihai_viteazul_2.jpgPetiţia a fost semnată de peste 200 de elevi, care doresc ca Parcul şi Lacul Tăbăcărie să fie ecologizate. „Dacă primarul nu ne va ajuta cu o sumă de bani, vom înainta petiţii şi către alte organe abilitate la nivel local. Cu banii alocaţi de primărie vom curăţa complet şi vom reabilita Parcul şi Lacul Tăbăcărie, astfel încât ele să redevină o zonă de promenadă şi recreare", a mai spus Carmen Badea.

elevi_Mihai_Viteazul.jpgPe lângă această activitate, ecologiştii de la „Mihai Viteazu" au plantat copaci, au confecţionat diverse obiecte din materiale reciclabile şi au curăţat spaţiile verzi. EcoChampions este un proiect de voluntariat şi de educaţie ecologică realizat de Asociaţia „Mai mult verde" şi Grupul CEZ, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi organizaţia neguvernamentală ecologistă Mare Nostrum. Proiectul se desfăşoară în perioada noiembrie 2010 - martie 2011, în 10 şcoli şi licee din judeţul Constanţa: Şcoala nr. 24 „Ion Jalea", Şcoala nr. 29 „Mihai Viteazu", Şcoala nr. 30 „Gh. Ţiţeica", Şcoala cu cls. I-VIII Fântânele, Şcoala cu cls. I-VIII Cogealac, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", Colegiul Naţional „Mihai Eminescu", Liceul Teoretic „George Călinescu", Liceul Teoretic „Traian" şi Liceul Teoretic „Ovidius".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii