Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipele de la Liceul „George Călinescu" şi de la Şcoala nr. 29 sunt câştigătoarele proiectului EcoChampions

ro

15 Apr, 2011 02:06 3266 Marime text
vali_barbulescu_si_copiii_pe_care_i-a_premiat_foto_constantin_opris.jpgProiectul EcoChampions realizat de Asociaţia MaiMultVerde şi de Grupul CEZ, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi al organizaţiei Mare Nostrum, s-a încheiat miercuri, cu o festivitate de premiere.

După ce au participat la cursuri teoretice şi practice cu teme ecologice şi au implementat propriile proiecte de mediu şi de voluntariat în comunitate, cei 200 de elevi implicaţi au fost premiaţi. Echipa Zelena Růže din Liceul George Călinescu şi echipa Green Fingers din Şcoala nr. 29 Mihai Viteazu au primit premiile pentru cele mai bune proiecte de voluntariat pentru mediu, iar celelalte opt şcoli şi licee au primit menţiuni speciale.

gianina_corondan_si_copiii_premiati_foto_constantin_opris.jpgEco-campionii au primit premii de la Raluca Lăzăruţ (Antena1), de la Gianina Corondan (TVR) şi de la DJ-ii Radio 21, Giulia Anghelescu, Soci şi Vali Bărbulescu, iar Dragoş Bucurenci, preşedintele MaiMultVerde, a prezentat evenimentul. Proiectul EcoChampions a fost demarat în noiembrie 2010, fiind gândit ca un concurs între cele 10 şcoli şi licee participante şi şi-a propus ca, la finalul celor patru luni de desfăşurare, echipele să poată susţine şi implementa propriile proiecte de voluntariat. „Cred că avem mai multe şanse ca elevii de azi să devină cetăţenii responsabili de mâine dacă le dăm de pe acum şansa să vină cu soluţii la problemele cu care se confruntă mediul în loc să le predăm ecologia de la catedră", a declarat Dragoş Bucurenci, preşedintele Asociaţiei MaiMultVerde. Cele 10 şcoli şi licee constănţene implicate în proiect au fost: Şcoala nr. 24 Ion Jalea, Şcoala nr. 29 Mihai Viteazu, Şcoala nr. 30 Gh. Ţiţeica, Şcoala cu clasele I-VIII Fântânele, Şcoala cu clasele I-VIII Cogealac, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teoretic George Călinescu, Liceul Teoretic Traian şi Liceul Teoretic Ovidius. De asemenea, în perioada 16 - 22 aprilie, 46 de elevi (4 din fiecare şcoală, 6 din şcolile clasate pe primele trei locuri în competiţia săptămânală de activităţi practice) vor participa gratuit la o tabără educaţională şi recreativă timp de o săptămână, organizată la Sibiu de partenerii proiectului EcoChampions.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii