Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa USL, la o masă rotundă cu militarii disponibilizaţi Mircea-Titus Dobre - „Vom continua astfel de întâlniri şi după 9 decembrie" (galerie foto)

ro

27 Nov, 2012 02:01 2638 Marime text
militari-mirceatitusdobre.jpgCandidaţii USL Constanţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie, deputatul Eduard Martin (Colegiul 6), Mircea Titus Dobre (Colegiul 7), deputatul Manuela Mitrea (Colegiul 8), Remus Cernea (Colegiul 9) şi senatorul Alexandru Mazăre (Colegiul 3) s-au întâlnit, ieri, cu reprezentanţii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Foştii militari constănţeni au dat curs invitaţiei candidaţii USL Constanţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie şi au venit în număr mare la discuţii. Militarii constănţeni în rezervă au adus în atenţia politicienilor problemele cu care se confruntă, în special, pensiile tăiate.

„Suntem onoraţi că ne-am întâlnit cu persoane din USL, oameni care au făcut parte din vechil Parlament şi care vor să facă parte şi din cel nou. Noi avem trei probleme mari, cu care ne confruntăm. În primul rând, este vorba despre pensiile noastre care au fost recalculate la plezneală de către Oprea. Doar 1% din pensi iau fost recalculate corect. În al doilea rând, vrem să fie anulat capitolul IV din Legea 392/2009, care interzice cumulul pensiilor cu veniturile salariale. Şi în al treilea rând, dorim Legea militarilor să fie revăzută. Dorim că avem aceleaşi drepturi ca militarii din întreagă lume", le-a transmis candidaţilor USL, col.(r) Remus Macovei. „Mă abţin să nu plâng, deoarece şi eu am avut un militar în familie.

militari2.jpgTatăl meu, care a decedat la 63 de ani, a fost ofiţer. Eu ştiu ce înseamnă haina militară, ştiu ce înseamnă să răspunzi mereu la apel. Sunt printre cei care au luptat cu acest sistem. Ştiu ce înseamnă Armata Română. Mai ştiu de la tatăl meu cum trebuie să se dea gradele militare. Nu cum s-au dat acum: să-i faci colonei sau generali pe oricine. Guvernul Ponta şi-a luat anumite angajamente faţă de dumneavoastră. Eu promit că voi ridica cartonaşul galben şi unui ministru de-al nostru.

Trebuie să aveţi o lege, care să vă dea aceleaşi drepturi ca militarilor din toată lumea", a declarat Manuela Mitrea. La rândul său, senatorul Alexandru Mazăre a precizat că "România şi-a umilit militarii". „Şi eu am avut un militar în familie, unchiul meu care a fost colonel. Cred că noi toţi trebuie să vă primim cu respect şi să vă dăm salutul de onoare. Ceea ce s-a întâmplat cu dumneavoastră este o pată de ruşine pentru ţară. România şi-a umilit militarii. Problemele dumneavoastră au fost stricate de unii, dar vor fi reparate de noi. Sunt convins că Guvernul va rezolva angajamentele luate faţă de problemele dumneavoastră. Şi încă ceva: trebuie să revenim la Casa de pensii a militarilor.

Nu puteţi fi puşi în aceeaşi oală cu restul pensionarilor", a subliniat senatorul Alexandru Mazăre. „ Sunt încântat că sunteţi aici într-un număr atât de mare. Cred că suntem primii care au început astfel de întâlniri, unde să putem discuta despre problemele dumneavoastră. Sper, de asemenea, că aceste întâlniri vor continua şi după 9 decembrie. Echipa USL de la Constanţa le va continua şi mai departe", a menţionat, la rândul său, Mircea-Titus Dobre. Nu în ultimul rând, deputatul Eduard Martin a ţinut să menţioneze că „problemele militarilor disponibilizaţi trebuie să fie rezolvate". „O ţară care nu-şi respectă militarii, nu merită să fie respectată de celelalte ţări. Problemele dumneavoastră trebuie rezolvate cu sprijinul nostru. Vă asigur că vocea noastră se va auzi când le vom da curs", a promis deputatul Eduard Martin.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii