Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce toată vara nu au găsit bani pentru salvamari În prag de alegeri, Guvernul pune bani de-o parte pentru anul viitor

ro

24 Sep, 2014 00:00 2028 Marime text
După „lupte seculare“ care au ţinut mai mult decât durata sezonului estival în România, în sfârşit, salvamarii au primit o veste bună. După mai bine de trei luni, timp în care salvatorii de vieţi de la malul mării au făcut, practic, acte de voluntariat, liderii de la Guvern au decis să completeze sursele de finanţare pentru administraţiile locale, bani pe care să îi folosească în direcţia plăţii celor care-şi riscă viaţa pentru semenii lor.

Încă există astfel de oameni, iar ei au fost prezenţi şi în această vară pe plaje, deşi, în lumina experienţei anilor trecuţi, ştiau că banii vor veni mai târziu decât ar fi normal. După îndelungi negocieri cu autorităţile locale şi chiar şi după mai multe proteste, banii pentru salvamarii din Mamaia vor intra în bugetul Primăriei Constanţa. Ieşind, pentru câteva clipe, din hainele de carnaval şi îmbrăcându-le pe cele de gospodar-şef, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, după vizita săptămânală la Poliţia Constanţa, că statul ar trebui să aloce bani pentru plata salvamarilor. „E normal ca salvamarii să nu fie plătiţi de administraţia locală, plajele nu sunt la primării. Eu am vorbit cu Dragnea şi el mi-a zis că se trece la noi din cauza descentralizării. Acum, proiectul de descentralizare a picat şi cheltuielile au rămas la noi. Am discutat mai multe proiecte cu Dragnea, şi şoseaua de coastă, mai multe. Dar trebuie puse pe hârtie şi să vedem. Eu mă tot chinui să iau de la MAI lista cu toate persoanele din Constanţa, ca să pot să rezolv cu subvenţiile“, a declarat Radu Mazăre cu privire la banii salvamarilor.

Guvernul a adoptat, luni, un pachet de măsuri de sprijin pentru autorităţile locale, printre acestea numărându-se şi cel generat cu acoperirea cheltuielilor pentru plata salvamarilor de la bugetul de stat. Iar pentru că sezonul prolific al campaniei electorale este cât se poate de aproape, guvernanţii au profitat de ocazie pentru a câştiga câteva plusuri la capitolul imagine şi au declarat că au deja fonduri alocate la bugetul de stat, inclusiv pentru plata salvamarilor care vor activa pe plaje în sezonul estival 2015.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii