Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumuri din judeţul Constanţa reparate de firma unui fost consilier al lui Băsescu

ro

14 Jun, 2013 00:00 3928 Marime text
Primăria comunei Istria va plăti 6.205.533 lei pentru modernizare şi reabilitare tramă stradală pe o lungime de 8,753 km. Potrivit anunţului de atribuire nr. 169.404 din data de 6 iunie 2013, din cele şase firme ofertante, contractul a fost atribuit societăţii TELOXIM CON SRL (contract nr. 2826 din data de 03.06.2013), care, potrivit Registrului Comerţului, are ca asociaţi pe Theodor Berna (95%), acesta având şi calitatea de administrator, şi Georgiana Loredana Caldray (5%).
Firma TELOXIM CON a mai obţinut, la sfârşitul lunii mai, încă un contract în judeţul Constanţa, tot pentru reabilitare drumuri de interes local, dar de data aceasta în comuna Valu lui Traian, valoarea acestuia fiind de 10.918.289,84 lei. Contractul pentru Valu lui Traian este în asociere cu SC PRO CONS XXI SRL şi prevede reabilitarea a peste 19 km de drumuri din localitate. Şi în cazul comunei Valu lui Traian, firma lui Berna a fost aleasă tot dintr-un lot de şase ofertanţi.
Despre Theodor Berna presa centrală şi locală a menţionat în nenumărate rânduri că ar fi unul dintre „regii asfaltului” din România. Pe cât de prospere sunt afacerile pe care acesta le administrează, pe atât de discret se pare că este el. De asemenea, se mai cunoaşte şi faptul că Berna a fost consilierul lui Traian Băsescu pe vremea când acesta era primar general al Capitalei.
Numele lui Berna a mai apărut, în decursul timpului, şi în alte firme, precum Texim Construct SRL, Euroland Invest Construct SRL, Customline Energy SRL, Tehnologica Radion SRL, ultima dintre ele recunoscută pentru numeroasele contracte cu statul. Ziarul Financiar estima anul trecut că Tehnologica Radion şi-ar fi adjudecat în anii 2009 şi 2010 contracte de achiziţii publice în valoare de 386 de milioane de euro.
În ceea ce priveşte firma SC PRO CONS XXI SRL, care este şi ea parte a contractului cu Valu lui Traian, aceasta figurează la Registrul Comerţului cu un singur asociat, Corina Florentina Bonciog, care este şi administrator.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii