Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Drum bun şi lin, om frumos!“ Jurnalista Georgiana Voineagu, deplânsă de familie, prieteni şi colegi. A lăsat în urmă o mare suferinţă

ro

27 Jun, 2016 00:00 6242 Marime text
 

Astăzi, la ora 13.00, jurnalista şi şefa Biroului de Presă al Universităţii „Ovidius“, Georgiana Voineagu, va fi înmormântată la Cimitirul Central. La funeralii vor veni rudele, prietenii, cunoscuţii, colegii de breaslă şi conducerea Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.
 
La numai 38 de ani, jurnalista, pierzând lupta crâncenă cu boala, s-a stins din viaţă, lăsând multă durere în sufletele familiei, ale prietenilor, ale colegilor şi, mai ales, ale celor doi copii. Georgiana Voineagu şi-a dedicat întreaga viaţă comunicării şi, cu discernământ, şi-a slujit meseria. Ea a lucrat ca ziarist la cotidianul constănţean Cuget Liber şi, ulterior, la ziarul naţional Adevărul. În ultimii ani, jurnalista a fost şefa Biroului de Presă al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.
 
Arhiepiscopia Tomisului a transmis sincere condoleanţe familiei şi tuturor colegilor din presă şi din corpul academic al Universităţii „Ovidius“.
 
„La aflarea veştii privind mutarea fulgerătoare la cele veşnice a jurnalistei Georgiana Voineagu, coordonatoarea Biroului de Presă al Universităţii «Ovidius», ÎPS Teodosie, împreună cu clerul, monahii şi credincioşii din Arhiepiscopia Tomisului, transmite, cu durere în suflet, condoleanţe familiei şi tuturor colegilor din presă şi din corpul academic al universităţii“, au scris reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Totodată, aceştia au comunicat că „Arhiepiscopul Tomisului roagă pe bunul Dumnezeu să rânduiască pentru sufletul tinerei slujitoare a cuvintelor un loc luminat şi plin de iubirea Sa dumnezeiască, ca răsplată pentru slujirea cu dragoste, profesionalism şi devotament a oamenilor şi a Cuvântului Cel Veşnic Viu şi Adevărat“. În aceeaşi ordine de idei, reprezentaţii Arhiepiscopiei au anunţat că, din dorinţa de a fi alături de familie în greaua încercare, ÎPS Teodosie va oficia slujba înmormântării.
 
La aflarea cumplitei veşti, apropiaţii, prietenii, colegii şi cunoscuţii nu au ezitat să-şi exprime regretul şi condoleanţele. Pe pagina de Facebook a ziaristei şi prozatoarei Aurelia Lăpuşan, mătuşa jurnalistei Georgiana Voineagu, aceştia au postat profunde mesaje de compasiune. „Scumpii noştri, suntem trişti, foarte trişti să aflăm teribila veste. Nu ne mai revenim şi ne gândim la durerea voastră, pe care vrem sa o împărtăşim. Aşteptăm revederea cu nerăbdare. Vă îmbrăţişăm cu drag“, este mesajul transmis de Ursula şi Vasile Moldoveanu“.


 
„A plecat mult prea devreme dintre noi Georgiana - un suflet blând şi o inimă mare. Drum bun către îngeri, prietenă dragă! Dumnezeu să o ierte şi să o aşeze acolo unde îi este locul. Condoleanţe familiei şi putere să treacă peste acest moment trist pentru toţi cei care au cunoscut-o“, a împărtăşit Nicu Voicu.  „Îmi pare nespus de rău, nu mai am cuvinte, doar lacrimi. De dimineaţă plâng şi nu vreau să cred. Am fost colege de suferinţă anul trecut în acelaşi salon la Bucureşti. Am sperat mereu într-o minune pentru ea. Dar Dumnezeu a iubit-o mai mult, asta vreau să cred. Vreau să fiţi puternică şi să aveţi grijă de cele două prinţese ale Georgianei, pentru că ştiu că le iubiţi enorm, aşa cum o iubiţi şi pe Giorgi. Nu pot vorbi la trecut despre ea şi nici nu vreau. Condoleanţe sincere! Gabi, colega de salon de la GRAL! Sigur vă amintiţi de mine!“, a postat Gabriela Simona. 
 
„Se întâmpla în urmă cu zece ani. Dimineaţa eram ziarist la ZIUA de Constanţa, după-amiază eram la Cuget Liber. Cu toate că în mediul presei veştile circulă cu repeziciune, nimeni nu a aflat de această schimbare bruscă. De aici şi uimirea celor prezenţi când am intrat în redacţia Cuget Liber. Eram tulburată că atunci când te simţi abandonat, ca atunci când eşti nevoit să-ţi părăseşti brusc «familia». Am păşit dezorientată în imensa redacţie. Ea a venit spre mine şi mi-a spus: «O să fie bine, ai făcut o alegere bună! Ai să vezi că vei reuşi aici mai mult decât în altă parte». Mai târziu, mi-a mărturisit că m-a perceput ca atunci când calci pe terenuri mişcătoare şi a simţit nevoia sinceră de a-mi fi aproape. Anii au trecut, eu am rămas, ea a plecat din redacţie. Ne-am reîntâlnit şi, la un moment dat, i-am spus că a avut dreptate în tot ceea ce mi-a spus în încurajările ei! Aşa a rămas Georgiana Voineagu în mintea mea, aşa a fost până în ultima clipă şi aşa o să rămână mereu în amintirea mea. Încrezătoare că totul va fi bine, o luptătoare până la capăt, un coleg minunat, o fiică, o nepoată şi o mamă iubitoare. Îmi este greu ca astăzi să scriu despre ea la trecut, pentru că exista speranţa că, la 39 de ani, va învinge crunta boală, aşa cum a învins tot ce a întâmpinat în viaţă. Dumnezeu să o ierte şi să-i dea voie sa-şi vegheze fetiţele de acolo, de sus, aşa cum a făcut până în ultima clipă a vieţii ! Condoleanţe, Ionel Voineagu, Aurelia Lăpuşan!“, a transmis Carmen Mocanu.
 
„Drum bun şi lin, om frumos! Încă nu îmi vine să cred! Te voi păstra în suflet cu drag şi voi păstra amintirile anilor de liceu şi ai studenţiei, când ne-ai fost aproape în toate perioadele de practică, cei mai frumoşi ani! Rămas-bun, Georgiana Voineagu! Condoleanţe, doamna Aurelia Lăpuşan!“, a scris Oana Blânda Crăciun.
 
Profund îndurerată, Mirela X Chimonides a transmis următorul mesaj: „Nuuuu! Mi-aţi ascuns adevărul! Ştiu, aţi vrut să mă protejaţi... Georgie a mea! Nu pot să cred că ai încetat să lupţi... Doamne, ajută-i pe verii mei să treacă peste această suferinţă, Ionel Voineagu, Miorica Voineagu, Aurelia Lăpuşan, Traian Voineagu, Daniela Andra Cojocea. Nu pot comenta, şocul este imens... Georgie, rămâi în inima mea!“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii