Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Dragorul Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” participă la un exerciţiu NATO pe Marea Neagră

ro

22 Mar, 2017 19:02 2265 Marime text
Dragorul Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente”, cu un echipaj de 68 de militari, a plecat spre portul Istanbul, unde, împreună cu celelalte nave din gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine, va participa la etapa finală a misiunii SNMCMG-2, din Marea Neagră.

Intrat sub comandă NATO, ca parte a grupării de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, la începutul lunii martie, dragorul maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” a executat misiuni specifice, în conformitate cu angajamentele luate de Forţele Navale Române privind Planul de Acţiune al NATO pentru creşterea nivelului de reacţie imediată în Bazinul Mării Negre. 

După ieşirea de sub comanda Comandamentului Maritim NATO (MARCOM), dragorul va lua cap compas spre portul Patras din Grecia, pentru a participa la Exerciţiul multinaţional „Ariadne 17” organizat de Forţele Navale Elene, în perioada 3-7 aprilie, în Marea Mediterană, fiind cea de-a doua navă militară a României ce traversează Canalul Corint.

Activitatea este cuprinsă în Planul cu activităţi internaţionale al Forţelor Navale Române şi se înscrie în sfera măsurilor care decurg din Summit-ul NATO de la Varşovia, privind consolidarea capacităţilor operaţionale NATO pe flancul sud-estic al Alianţei.

Nava are la bord 10 ofiţeri şi 58 de maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi profesionişti şi este comandată de căpitan-comandorul Decebal Ciobăniţă.

Sursa foto: Facebook/Fortele Navale Romane
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii