Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dragomir şi Darie sunt continuatorii lui Nicuşor“ PNL vrea să scufunde „barca“ PSD în Consiliul Judeţean Constanţa

ro

26 Feb, 2015 00:00 3119 Marime text


21 de consilieri judeţeni au votat, în contextul şedinţei de îndată de ieri, pentru ca social-democratul Cristinel Dragomir să preia atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Decizia CJC vine după ce Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a fost suspendat din funcţie prin ordin al prefectului judeţului Constanţa, Ion Constantin. Amintim că ordinul a fost emis de reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa ca urmare a arestării preşedintelui CJC.


Potrivit Articolului 107, alineatul 1 din Legea 215 a administraţiei publice locale, atribuţiile de preşedinte al consiliului judeţean pot fi exercitate, în cazul suspendării sale, doar de către unul dintre cei doi vicepreşedinţi. În situaţia de faţă, vorbim despre Cristinel Dragomir şi Cristian Darie.

Zece consilieri judeţeni din noul PNL au tăiat însă, ieri, pe buletinul de vot, numele ambilor vicepreşedinţi ai CJC, motivându-şi gestul prin faptul că nu îşi doresc ca Darie sau Dragomir să exercite atribuţiile de preşedinte al celei mai mari instituţii din judeţ. „Dragomir şi Darie sunt continuatorii lui Nicuşor“, a declarat, în sensul acesta, consilierul judeţean Gheorghe Măndilă.

„Este momentul ca reprezentanţii PSD-ului să nu mai conducă CJC-ul“ 

Mai mult, grupul consilierilor PNL a anunţat că, în proxima şedinţă a Consiliului Judeţean, va iniţia un proiect de hotărâre privind alegerea de noi vicepreşedinţi ai CJC. „La prima şedinţă de consiliu o să aducem un proiect de hotărâre prin care cerem schimbarea din funcţie a ambilor vicepreşedinţi. Va fi o consultare cu toţi colegii din PNL şi va trebui să venim ori cu una, ori cu două propuneri. Vom apela la conştiinţa oricărui consilier, fiindcă, în momentul de faţă, se pare că situaţia este instabilă chiar şi în rândul PSD-ului“, a explicat Măndilă. Întrebat care sunt motivele nemulţumirii lor faţă de actuala conducere a Consiliului Judeţean Constanţa, consilierul a menţionat alocarea de către CJC a banilor publici către localităţile din judeţ, alocare care, spune Măndilă, s-ar fi făcut pe criterii politice. „Avem foarte multe motive, s-au strâns foarte multe în doi ani de mandat. Considerăm că este momentul ca reprezentanţii PSD-ului să nu mai conducă CJC-ul“, a subliniat consilierul judeţean.

În replică, Cristinel Dragomir a mărturisit că este surprins de dorinţa grupului PNL. „Să fie sănătoşi! Dacă au ceva de spus, să spună, să semnaleze la instituţiile statului care se ocupă cu aşa ceva.“
Pentru ca proiectul de hotărâre al grupului de consilieri liberali să treacă în CJC, ar fi nevoie de jumătate plus unu din numărul total al consilierilor judeţeni, deci, de 19 voturi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii