Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bărbaţi au murit după ce s-au înecat în râul Someş

ro

26 Feb, 2017 23:08 947 Marime text
În cursul zilei de azi, în jurul orei 17:00, un echipaj de căutare — salvare cu barcă pneumatică și două echipaje SMURD (unul de Terapie Intensivă Mobilă și unul de Prim Ajutor Calificat) din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ Satu Mare) pentru degajarea unor persoane căzute în albia râului Someș, în zona localității Satu Mare. Conform informațiilor furnizate de apelant, un pescar ar fi căzut în apă, iar alți doi ar fi sărit după el cu gândul de a-l salva, însă au rămas și ei blocați în albia râului, deoarece malul era abrupt.

Ajunși la fața locului, salvatorii au găsit la mal un bărbat de aproximativ 32 de ani, recuperat de către apelant, pe ceilalți doi neputându-i salva. Acestuia i s-a acordat primul ajutor medical, întrucât se afla în șoc hipotermic, ulterior, fiind transportat de urgență la spital.
 
Concomitent cu operațiunile de prim ajutor, pompierii au adus la mal cu ajutorul accesoriilor din dotare, un bărbat de aproximativ 48 de ani, în stop cardio — respirator, pentru care s-au început procedurile de resuscitare, însă fără succes, medicul SMURD declarându-i decesul.
 
Cea de-a treia victimă( bărbat de aproximativ 50 de ani ), conform spuselor apelantului a fost luată de apă înainte de sosirea echipajelor de salvare. Pentru aceasta, fiind derulate căutări de către echipajul de pompieri dotat cu barcă de salvare. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii