Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distractie la Zilele orasului Cernavoda

ro

18 Aug, 2008 00:00 1556 Marime text
1218984396.jpg

Primaria a cheltuit doua miliarde de lei vechi pentru organizarea evenimentului, o parte din bani provenind din sponsorizari

Trei zile de buna dispozitie s-au putut petrece, in acest week-end, in singurul oras nuclear al tarii. Evenimentul, organizat de autoritatile locale, a reusit sa satisfaca pretentiile tuturor, de la mic la mare. "A fost o reusita absoluta", s-a declarat entuziasmata Mariana Mircea, primarul orasului Cernavoda, in ultima etapa a Zilelor orasului. Concursurile, spectacolele, rasplata eforturilor si a meritelor unor competitori, precum si ore intregi de dans, sunet si jocuri de lumini in are liber n-au lipsit din programul pregatit pentru sarbatoare. Spre deosebire de anii trecuti, au fost cateva diferente majore in modalitatea in care s-a desfasurat intreaga "misiune": locul amplasarii scenei (in centrul orasului), au fost instalate aproape 600 de scaune, ceea ce a permis si celor mai varstnici sau copiilor sa asiste la spectacole pana mai tarziu, in noapte. Pentru desfasurarea acestor spectacole au fost alocati, de la bugetul local, un miliard si jumatate de lei, iar 500 de milioane au venit de la diferiti sponsori. Pe langa plata artistilor si cheltuielile aferente, au fost achizitionate 1.000 de tricouri, insigne, umbrele, au fost trimise felicitari si flori Mariilor din oras si au fost organizate diferite tombole. Sambata dupa-amiaza, gospodinele urbei si-au dat intalnire in centrul localitatii. Spre satisfactia juriului, dar si al concetatenilor, ele au participat la un concurs culinar ce a presupus realizarea unei placinte delicioase. La finalul competitiei, cernavodenii au savurat specialitatea dobrogeana oaie la ceaun. Cea de-a doua zi a manifestarilor a continuat cu intreceri sportive, spectacole pentru copii si concursuri de sah pentru tineri si adulti. Pe scena amplasata in centrul orasului, pasionatii de karate au putut urmari un show prezentat de echipa de karate a clubului sportiv din localitate. Seara, orasul a rasunat de acordurile muzicale ale artistilor de la Body & Soul, Gheorghe Gheorghiu, Datina si DJ Project. Dupa ora 22.00, in ringul de box amenajat in zona centrala, pasionatii au putut urmari evolutiile a 12 sportivi din localitate si din Constanta. Conform aprecierilor primarului, cateva mii de cernavodeni s-au bucurat de spectacol si alte cateva sute de Gala de Box organizata: "Am vrut sa fie un spectacol de exceptie, care sa-mi placa si mie, cum a fost Margineanu, vineri".

Urmatoarea surpriza: Ziua Recoltei

Ieri a fost ultima zi a evenimentului pregatit de autoritati, din programul zilei nu au lipsit teatrul de papusi pentru copii "Trei purcelusi", la care au participat si parintii, ceea ce denota interesul acestora pentru ca odraslele lor sa aiba parte de cultura. Pe scena din centru s-au derulat intreceri de scandenberg si de baut bere pentru adulti, dar si premierea "Celei mai reusite poezii dedicate orasului Cernavoda". Concursul a inceput in urma cu doua saptamani, cand 20 de tineri si adulti au compus versuri pentru orasul lor. Insasi Mariana Mircea s-a implicat pe deplin in acest joc, reusind sa compuna cateva randuri. Zilele Cernavodei au cuprins si un concurs de Miss, iar programul artistic a inclus recitalurile artistilor Maria Dragomiroiu, Mihai Traistariu, Spitalul de Urgenta si Fly Project. Un grandios foc de artificii a luminat cerul orasului, anuntand, totodata, finalul editiei Zilele orasului. Primarul localitatii, Mariana Mircea, a promis concetatenilor ca va organiza si alte evenimente care sa-i bine dispuna pe cernavodeni. Urmatoarea petrecere la care sunt asteptati este preconizata a fi organizata de Ziua Recoltei, in prima duminica din luna octombrie.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor} {autor} Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii