Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul SC RAJA SA, Felix Stroe „Hoţii de fier au lăsat locuitorii din Năvodari fără apă încă două zile"

ro

25 May, 2012 02:07 3651 Marime text
Raja-_Felix_Stroe.jpgDirectorul general al SC RAJA SA Constanţa, Felix Stroe, a ţinut să explice consumatorilor din Năvodari, Lumina şi Corbu, afectaţi de lipsa apei potabile timp de trei zile, cum s-a ajuns în această situaţie. De vină au fost ploile torenţiale care au căzut la sfârşitul săptămânii trecute, iar viitura formată a spart o ţeavă, care trece prin organizarea de şantier a SC Vectra Tel SRL, care este subcontractorul asocierii FCC CONSTRUCCION SA/SC ASTALDI SPA, şi are şantierul în apropiere de oraşul Ovidiu.

„Potrivit contractului, compania Astaldi, cea care se ocupă de construcţia autostrăzii, trebuie să devieze traseele reţelelor de utilităţi. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută. Dar există o procedură standard. Conducta trebuie să rămână descoperită 72 de ore, timp în care se fac probe de funcţionare. Din păcate, ploile torenţiale au adus, sâmbătă după-amiază, o masă imensă de apă şi noroi, care a lovit conducta descoperită şi a deplasat-o. Conducta, care pe un metru liniar cântăreşte o tonă, s-a rupt sub această greutate. Echipele noastre au scos tone de apă, nămol şi pietre din groapa unde este conducta", a explicat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Felix Stroe. Potrivit acestuia, echipele companiei au lucrat la foc continuu pentru remedierea avariei. „Lucrările de reparaţie au început sâmbătă după-amiază, iar echipele au rămas pe şantier până la remedierea defecţiunii", a mai spus Felix Stroe. Astfel, după trei zile, situaţia a fost remediată şi consumatorii din cele trei localităţi au avut din nou apă la robinete. Prejudiciul creat de viitură se ridică la suma de 350.000 de lei, sumă care va fi suportată de concernul Astaldi.

Societatea RAJA a făcut două plângeri penale Din păcate, din cauza hoţilor de fier, nu toţi locuitorii din Năvodari s-au putut bucura de apă. În zona de est din oraş, a fost furată o ţeavă dintre două cămine de vane, pe o lungime de cinci metri. „Din acest motiv, am depus plângere penală prin care am solicitat identificarea autorilor sustragerii ţevii din fier, fapt ce a determinat imposibilitatea furnizării apei potabile către locuitorii din partea de est a oraşului Năvodari. Sustragerea ţevii a fost posibilă

deoarece, pentru remedierea avariei din apropierea oraşului Ovidius, instalaţia a fost golită şi în acea perioadă nu s-a pompat apă. Prin acest furt, RAJA SA a înregistrat un prejudiciu material în valoare de două miliarde de lei vechi, care constă în contravaloarea bunului sustras, a reparaţiilor efectuate pentru repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă, a pierderilor de apă înregistrate şi un prejudiciu moral şi de imagine adus societăţii", a mai spus Felix Stroe. Oficialul regiei a mai adăugat că acest incident nu este singurul de acest gen. În urmă cu o săptămână, hoţii au furat din centrul oraşului Năvodari şi un generator, care a fost pus la dispoziţia Primăriei Năvodari de către RAJA SA.

Generatorul asigura funcţionarea unei staţii de pompare ape uzate, care aparţine Primăriei Năvodari. „Furtul generatorului ne-a creat un prejudiciu ce 60.000.000 de lei", a conchis directorul SC RAJA SA. Felix Stroe a mai precizat că în ultima perioadă toate declaraţiile legate de preţul apei sunt pur electorale, mai ales în ceea ce priveşte afirmaţia că tariful perceput de RAJA de trei lei/mc fără TVA este cel mai mare. Într-o monitorizare făcută de Autoritatea Naţională de Reglementarea Serviciilor Comunale, RAJA SA ocupă locul 61 într-un clasament de 92 de operatori monitorizaţi de către asociaţie. Şi în acest sens, se poate exemplifica la Piteşti-RA Cercetări Nucleare cu 4,63 lei/mc, SC AquaVas SA Vaslui cu 4,50, SC Compania Apa Braşov cu 4,16 lei/mc etc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii