Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul Căminului Cultural, asociat Comuna Mihail Kogălniceanu şi-a tras firmă de pază (document)

ro

31 May, 2011 01:48 4062 Marime text
paza_Valer_Muresan_070.jpgAdministraţia locală din Mihail Kogălniceanu, reprezentată de primarul Valer Iosif Mureşan, şi-a tras firmă de pază.

Potrivit informaţiilor oficiale furnizate de Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată pe 18 mai. Asociaţii firmei, a cărei denumire este SC M.K. Pază şi Protecţie SRL, sunt Alexandru Predescu, deţinător a 5% din beneficii şi pierderi, şi comuna Mihail Kogălniceanu, asociat persoană juridică, cu 95% din beneficii şi pierderi. Pentru a afla mai multe detalii despre noua societate înfiinţată în subordinea primarului Iosif Valer Mureşan, l-am contactat chiar pe acesta. Edilul ne-a declarat că deţinătorul a cinci procente din societate este fost cadru militar. „A lucrat la Jandarmerie, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Înainte de 1990 a lucrat la infanterie, iar apoi a fost la Jandarmerie din câte ştiu. Este subofiţer", ne-a declarat primarul Valer Mureşan. Se pare însă că Alexandru Predescu nu este doar militar în rezervă, ci şi directorul Căminului Cultural din Mihail Kogălniceanu, după cum ne-au declarat surse din primărie. Predescu este cunoscut în comună ca fiind deţinător al mai multor proprietăţi imobiliare - terenuri şi case. În 2006, numele lui Predescu a fost alăturat unui scandal în care primăria condusă de Mureşan a fost acuzată de consilierii PNL şi PD că ar fi perceput taxă de parcare la mitingul aviatic, deşi organizatorii asiguraseră spectatorii că vor avea acces gratuit. Potrivit localnicilor, Predescu dirijase operaţiunea „taxa de parcare". Presa relata la vremea respectivă că acesta era şi persoana desemnată să se ocupe de relaţia cu firma de pază agreată pe atunci de către administraţia locală - LPS Protecţie SRL. Cu alte cuvinte, domeniul nu le este străin nici edilului, nici directorului Căminului Cultural.

Va avea 20 de angajaţi

Primarul Mureşan ne-a declarat că a luat decizia înfiinţării unei firme de pază pentru protejarea obiectivelor de interes local. „Dacă apelăm la alte firme, ne jupoaie", a precizat edilul. Cu toate acestea, potrivit primarului, societatea nou-înfiinţată va avea un număr de 20 de angajaţi, cu un salariu de bază de 700 de lei, la care se adaugă spor de noapte, spor de vechime etc. Având în vedere faptul că finanţarea societăţii se face de la bugetul local, în primă fază, nu vedem care este de fapt economia pe care speră să o realizeze în acest fel primarul. Edilul comunei a precizat că pe viitor are de gând să extindă activitatea firmei de pază prin încheierea de contracte cu societăţi private. Până atunci însă, cheltuielile aferente activităţii firmei de pază vor fi suportate de la bugetul local. „Sunt bani să-i plătim", ne-a declarat primarul cu privire la cei 20 de agenţi de pază.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ghita 31 May, 2011 22:16 daca si-au tras firma de paza ,apoi sa si pazeasca,ca ni se fura gainile si cate altele din gospodarii si paza habar nu are cine-i hotul