Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directia de Finante locala nu dispune de numarul optim de angajati

ro

17 Mar, 2005 00:00 1123 Marime text

Majoritatea agentilor economici au depus fisele fiscale

Dupa preluarea fiselor fiscale de la angajatori, organele fiscale teritoriale trebuie ca pana la 31 martie 2005 sa procedeze la incarcarea in baza de date a fiselor fiscale transmise de angajatori, precum si la verificarea in evidenta fiscala * Pana la data de 25 aprilie, pe baza informatiilor cuprinse in fisele fiscale, contribuabilii care au obligatia de a depune declaratii de venit global, vor primi prin posta formularele preimprimate * Volumul de munca in activitatea de administrare a impozitului pe venitul global depaseste cu mult personalul existent la ora actuala

Potrivit declaratiilor facute de Vangheli Vangheli, director executiv adjunct "Activitatea de Metodologie si Administrarea Veniturilor Statului" din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, in cadrul conferintei de presa care a avut loc ieri, numarul estimat de angajatori din judetul nostru, care aveau obligatia depunerii fiselor fiscale, se ridica la 17.606. Dintre acestia, 17.092 s-au achitat de obligatie in termenul prevazut de lege, 28 februarie, restul fie depunandu-le dupa aceasta data, fie deloc. In consecinta, organele fiscale teritoriale, pana la 31 martie 2005, vor proceda la incarcarea in baza de date a fiselor fiscale transmise de angajatori, precum si la verificarea in evidenta fiscala si notificarea angajatorilor care aveau obligatia transmiterii acestor documente declarative. In etapa doi, pe baza informatiilor cuprinse in fisele fiscale, respectiv a CNP, adresa de domiciliu, contribuabilii care au obligatia de a depune declaratii de venit global, vor primi prin posta formularele preimprimate pana la data de 25 aprilie 2005 si un plic cu adresa unitatii fiscale teritoriale destinatare.

Stadiul emiterii deciziilor de impunere

Referitor la stadiul emiterii deciziilor de impunere de incasare sau restituire a diferentelor de impozit pe venitul global rezultate la nivelul anului 2003, au fost contabilizati in baza de date circa 130.000 de contribuabili in tot judetul. Pana la aceasta data au fost transmise contribuabililor 89.316 decizii, din care 11.914 cu sume de plata la bugetul de stat. Din totalul de 130.000 au rezultat 97.760 decizii de impunere cu sume de restituit, din care au fost transmise 60.269 si 20.907 decizii de impunere pe zero. Numarul total al deciziilor de impunere neprimite de catre contribuabili este de 2578.85 de contribuabili au solicitat reduceri din impozitul pe venitul global aferent 2003, fiind solutionate 83 pentru suma de 3,6 miliarde lei. "Cauzele pentru care nu s-a finalizat transmiterea deciziilor de impunere pentru anul 2003 si restituirea sau compensarea sumelor aferente deciziilor din care rezulta diferente de restituit sunt multiple. Operatiunea de transmitere a fost intarziata de transferul punctual al datelor din baza de referinta "Venis" in "Gotica", care s-a prelungit pana la finele anului trecut, timpul mare necesar pentru verificarea contribuabililor, sunt doar cateva dintre motive", a declarat Vangheli Vangheli. Ca urmare a verificarilor efectuate s-a constatat ca un procent de 40% dintre contribuabili nu au depus declaratii de venit global, ceea ce a condus la instiintarea acestora in vederea indeplinirii obligatiei declarative. Directorul executiv adjunct a mai declarat ca un alt factor care a contribuit la incetinirea activitatii administrarii impozitului pe venitul global este personalul insuficient in comparatie cu numarul de lucrari repartizate pentru fiecare persoana.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii