Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dintr-un foc - „Scena lui Tănase", Zilele Oraşului şi simpozion pe teme medicale Adrian Stan - „Vom da o nouă faţă oraşului cu ajutorul proiectului «Să descoperim Techirghiolul»"

ro

13 Jul, 2011 03:00 2258 Marime text
techirghiol_Adrian_Stan.jpgUltimul eveniment din cadrul proiectului, va avea loc în luna aprilie a anului viitor

Primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, a lansat, ieri, unul dintre proiectele europene care va pune în valoare tradiţiile, istoria locului, dar şi beneficiile Lacului Techirghiol, un adevărat izvor de sănătate.

„Să descoperim Techirghiolul", proiectul făcut public ieri, pe care autorităţile locale îl vor derula până în mai 2012, este co-finanţat din Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul de intervenţie 5.3 - Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, Operaţiunea - Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice şi a activităţilor specifice de marketing. Proiectul este implementat de Primăria Techirghiol, în calitate de beneficiar al contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, în calitate de Organism Intermediar de Turism, în numele şi pentru Autoritatea de Management pentru POR 2007 - 2013. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea durabilă a regiunii de dezvoltare Sud-Est prin promovarea produselor turistice cu specific local. Se doreşte astfel promovarea staţiunii ca destinaţie turistică pentru tineret, cultură şi sănătate.

Proiectul a fost depus spre finanţare încă de acum doi ani şi cuprinde derularea a trei evenimente majore pe parcursul acestor luni care vor urma, primul dintre acestea urmând a se desfăşura între 22 - 24 iulie pe scena Teatrului de Vară din localitate, eveniment care se va intitula „Scena lui Tănase". Programul celor două zile va cuprinde piese de teatru, reprezentaţii ale teatrului de păpuşi şi a unor grupuri de satiră, concursuri de epigrame. „Prin evenimentele din aceste două zile, vom reitera ceea ce se întâmpla pe vremea când Constantin Tănase venea la Techirghiol cu trupa de revistă de la Bucureşti. El a fost unul care a contribuit la construirea Casei de Cultură din localitate care îi şi poartă numele. Odată cu marcarea primului eveniment din cadrul proiectului vom dezveli şi un mozaic închinat lui Jean Constantin, care va fi amplasat în incinta teatrului de vară care îi poartă numele", a spus primarul.

Spoturile publicitare de promovare a Techirghiolului vor rula şi pe posturile naţionale

Edilul Adrian Stan a mai vorbit despre cel de-al doilea eveniment din cadrul proiectului, Zilele Oraşului Techirghiol, care vor avea loc în ultimul week-end din august, 26 - 28 august, la care vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai spitalelor din câteva oraşe termale din Europa cum ar fi unele din Belgia, Anglia sau Italia. Cel din urmă eveniment care va fi încadrat în acest proiect este un simpozion pe teme medicale de cunoaştere şi readucere în prim-plan a tuturor beneficiilor nămolului din Lacul Techirghiol. Simpozionul va avea loc în luna aprilie a anului viitor.

Pentru toate aceste evenimente, a fost organizată o licitaţie pentru servicii de publicitate câştigate de o firmă din Ploieşti, SC Media One SRL, care deja a realizat spoturile publicitare care vor urma să ruleze pe posturile locale şi naţionale de TV, privitoare la cele trei evenimente cuprinse în proiect. Pe lângă spoturile publicitare, firma câştigătoare mai trebuie să realizeze şi materiale publicitare aferente proiectului şi evenimentelor, inserţii publicitare şi publicitate outdoor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii