Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din nou pericol în apele Greciei SOS pe mare de la o navă ce a aparţinut unei firme din Constanţa. Autorităţile - în alertă

ro

31 Dec, 2014 00:00 2114 Marime text
O alertă SOS a fost emisă ieri de pe o navă sub pavilion moldovenesc aflată în apropiere de insulă grecească Corfu, în care echipajul anunţa că la bord s-ar afla persoane înarmate a alertat Europa. Nava a aparţinut până zilele trecute unei societăţi din Constanţa.

Din informaţiile iniţiale reieşea că mesajul a fost transmis de căpitan, care a declarat ulterior că totul este în regulă pe vas. Site-ul grecesc Protothema notează că este vorba despre nava Blue Sky, sub pavilion moldovenesc, citându-l pe şeful autorităţii portuare din Corfu, Spiros Andriotis. Potrivit The Telegraph, amiralul Nikolaos Patrinos, al Pazei de Coastă, a precizat că pasagerul care ar fi făcut apelul a menţionat că imigranţii de la bord nu au apă, mâncare şi paturi, notează Revista22. Ulterior, un oficial al Pazei de Coastă greceşti a spus că fregată Navarino s-a apropiat de Blue Sky şi că s-a luat legătura cu căpitanul vasului, care a spus că nu se confruntă cu nicio problemă şi că nava se deplasează către apele italiene, scrie Wall Street Journal. Comandantul navei a dat asigurări că nu există probleme, dar cargobotul la bordul căruia s-ar afla sute de imigranţi a schimbat direcţia spre Italia, deşi destinaţia anunţată era Croaţia, relatează Mediafax citând ABC News. Vaporul se îndreaptă spre sudul Italiei, deşi în foaia de parcurs destinaţia era un port croat. Sute de imigranţi sirieni probabil se afla la bordul navei care a emis un semnal de alarmă în largul Greciei, dar Paza de Coastă elenă nu a putut confirma prezenţa persoanelor înarmate.

Nava – proprietatea unei firme din Constanţa

Potrivit informaţiilor de pe site-urile de specialitate, vasul este înregistrat în Republica Moldova, însă o firmă românească apărea ca proprietar al vasului Blue Sky M. Mai exact este vorba despre Info Market din Constanţa. „Am luat legătura cu patronul firmei, care nu se află în ţară, şi mi-a spus că a vândut nava în urmă cu două săptămâni unui cetăţean sirian “, a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor Constanţa, citat de Adevărul. Atunci s-a schimbat şi echipajul, care a fost înlocuit cu totul. El a adăugat că fostul patron nu ştia nimic de incidentele care au apărut la bordul navei, care acum „nu mai are nicio legătură cu România “. În plus, Mihălcioiu nu crede că la bordul vasului s-ar fi aflat vreun roman.

Societatea care a deţinut vasul până nu demult funcţionează la o adresă de pe strada Ştefan Mihăileanu din municipiul Constanţa. A fost înfiinţată în 2004, însă declară 0 angajaţi şi are ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare. Administratorul firmei este Mariana Stanciu, care deţine şi 75% din capitalul social al firmei. Diferenţa de 25% din numărul părţilor sociale sunt pe numele lui Paulin Stanciu. Acesta din urmă apare ca asociat şi în firma Craftsman SRL din Constanţa, radiată anul trecut.

Al doilea vas cu probleme lângă insula Corfu

Amintim totodată că un incident tragic a avut loc pe mare şi duminică, tot lângă Insula Corfu, după ce un feribot cu 478 de persoane la bord a luat foc. La momentul izbucnirii incendiului pe vas se afla şi o româncă împreună cu soţul ei de origine elenă. Femeia se numeşte Atena Granat şi era originară din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii