Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demostrații pro-europene fără precedent în Ucraina (video)

ro

02 Dec, 2013 16:20 1754 Marime text

     Protestatarii pro-europeni au blocat luni dimineață accesul în sediul Guvernului ucrainean, în piața Maidan Nezalezhnosti și pe străzile din zonă. Manifestanții cer demisia autoritaților după refuzului președintelui Viktor Ianukovici de a semna acordul de asociere cu UE.
Peste 100 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor de duminică cu forțele de ordine.
Forţele pro-ruse cer preşedintelui ucrainean Yanukovici să declanşeze Starea de Urgenţă, iar celui rus, Vladimir Putin, să intervină militar pentru a readuce ordinea pe străzile Kievului, aflat de aproape două săptămâni în fierbere anti-guvernamentală.
      În prezent, peste 1.000 de militari în termen ai ministerului de interne se află în zona capitalei ucrainene. Ministerul a anunţat că va disloca în Kiev trupe suplimentare.
     Potrivit Ucrainska Pravda, trei regiuni din partea vestică a ţării au declanşat greva generală. Este vorba despre Lviv, Ternopol şi Ivano-Frankovsk.
     Edilul oraşului Kiev, Alexandr Popov, este închis în propriul birou de la Primărie din seara de 1 decembrie. Primarul nu a apucat să evacueze sediul primăriei atunci când protestatarii au dat năvală în instituție.
     Deputaţii Parlamentuli Republicii Autonome Crimeea au cerut preşedintelui Ucrainei, Viktor Yanukovici, să declare Stare de Urgenţă în ţară (Lege Marţială). Cererea a fost semnată de 76 din cei 100 de deputaţi din Crimeea.
      Un consilier al Consiliului municipal din Sevastopol, cel mai mare oraş din Republica Autonomă Crimeea din Ucraina, strânge semnături pentru a solicita preşedintelui Putin o intervenţie militară a armatei ruse la Kiev pentru pacificarea capitalei ucrinene.
    La proteste participă și deputații din opoziție. Tinerii care iau parte la proteste sunt mereu rugați prin megafoane, să nu își acopere fețele și să nu uite că manifestațiile trebuie să fie pașnice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii