Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demararea lucrărilor, în stand by Decebal Făgădău - „Reabilitarea Cazinoului ar dura doi ani, doi ani şi jumătate”

ro

10 Sep, 2015 09:37 2240 Marime text
 
La începutul anului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a dat undă verde proiectului de reabilitare a Cazinoului din Constanţa. Dar lucrările nu au demarat din cauza procedurilor, impuse de legislaţia monumentelor istorice din România. Mai mult decât atât, una dintre firmele care a pierdut licitaţia a contestat rezultatul la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
 
„Compania Naţională de Investiţii a făcut licitaţia pentru stabilirea firmei care urmează să facă restaurarea Cazinoului din Constanţa. Iniţial, au participat cinci firme. În cele din urmă, după multe evaluări tehnice, una dintre ele a câştigat, însă o altă firmă care a pierdut a contestat rezultatul la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Acum se aşteaptă decizia CNSC. Dacă soluţia va fi în favoarea firmei care a câştigat licitaţia, oricum, lucrările nu vor putea începe imediat deoarece nu se pot face iarna. Dacă firma care a contestat va câştiga, se va relua licitaţia şi, iar, nu se vor putea începe lucrările. Oricum, administraţia locală va lua măsurile necesare pentru protecţia Cazinoului pe timp de iarnă”, a declarat, ieri, primarul interimar Decebal Făgădău.

Reamintim că MDRAP a alocat suma de 9,5 milioane de euro pentru restaurarea cazinoului Constanţa. Banii au fost acordaţi de minister Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), care se ocupă de tot ce înseamnă proceduri şi licitaţii pentru reabilitarea simbolului Constanţei.

Primarul interimar al municipiului Constanţa a mai spus că nu poate estima când se va termina procedura de licitaţie, însă lucrările vor dura între doi ani şi doi ani şi jumătate. „Pentru Cazinoul din Constanţa cred că un termen realist de restaurare este de doi ani, doi ani şi jumătate”, a declarat după şedinţa de îndată a Consiliului Localş Municipal Constanţa Decebal Făgădău.

Citeşte şi:

Cu sediul în Constanţa: Una dintre firmele care vor să reabiliteze Cazinoul, contract cu CNI pentru… supraveghere la Braşov

Firme cu „antecedente“ în restaurarea monumentelor: Totul despre cele cinci oferte care au „atacat“ Cazinoul Constanţa (document)

Cazinoul fără jocuri de noroc de la Constanţa: Ce vom găsi în clădirea-simbol după o renovare de 9,5 milioane de euro

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii