Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Defilări, Hora Unirii şi tradiţionala fasole cu ciolan Primăria Năvodari se pregăteşte de Ziua Naţională a României

ro

28 Nov, 2015 00:00 3351 Marime text
Pe 1 decembrie, românii vor sărbători 97 de ani de la Marea Unire. Cele mai importante evenimente de 1 Decembrie se vor desfăşura, prin tradiţie, la Alba Iulia şi în Bucureşti, însă celelalte oraşe din ţară nu se lasă mai prejos şi organizează o serie de manifestări.
 
În acest context, şi Primăria Năvodari se pregăteşte intens de sărbătoare. Alături de Consiliul Local şi Casa de Cultură Pontus Euxinus, Primăria Năvodari invită constănţenii să celebreze Ziua Naţională a României. Evenimentele, organizate sub patronajul Primăriei şi Consiliului Local Năvodari, vor avea loc la Troiţa din centrul oraşului, pe 1 decembrie, începând cu ora 13.00.
 
Manifestările vor cuprinde activităţi variate, precum raportul comandantului grupului de militari din Forţele Armate, un Te Deum oficiat de un sobor de preoţi ai oraşului Năvodari. În cadrul evenimentului, cei prezenţi vor avea ocazia să urmărească discursul directorului Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale Constanţa, dr. Virgil Coman, al veteranilor şi al Primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei.
 
De asemenea, se vor depune coroane de flori, iar copiii şcolilor generale din Năvodari vor fi protagoniştii unui spectacol artistic. Vor defila Batalionul 110 Comunicaţii şi Informatică, tabăra de instrucţie şi poligon de tragere sol-aer Capu Midia, Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”.
 
Constănţenii sunt invitaţi la Hora Unirii, dar şi să servească tradiţionala fasole cu ciolan, alături de un pahar de vin fiert.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii