Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie privind varianta de ocolire a municipiului Constanţa, publicată în Monitorul Oficial (document)

ro

18 Jul, 2015 00:00 2092 Marime text
În Monitorul Oficial al României de ieri a fost publicată o Hotărâre a Guvernului din data de 24 iunie, privind aprobarea Amendamentului convenit prin schimbul de scrisori semnate la Bucureşti pe 12 decembrie 2014 şi la Londra pe 5 martie 2015 între Guvernul României şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la Acordul de împrumut dintre România şi BERD pentru finanţarea proiectului de construcţie a variantei de ocolire a municipiului Constanţa, semnat la Bucureşti la 7 decembrie 2005.

Potrivit unei scrisori transmise BERD, „pe parcursul implementării proiectului finanţat din împrumutul mai sus menţionat, s-au înregistrat importante realizări“. „Cu toate acestea, unele activităţi sunt încă nefinalizate şi aproximativ 2,2 milioane de EUR nedisponibilizate. Pe cale de consecinţă, vă rugăm să aveţi amabilitatea să agreaţi următoarele modificări la Acordul de împrumut: extinderea datei-limită de tragere de la 31 decembrie 2014 la 30 septembrie 2015; realocarea pe categorii a sumelor împrumutului finanţat de BERD; modificarea procentului finanţat din sumele împrumutului; extinderea datei de finalizare estimate a Proiectului până la data de 30 septembrie 2017“, se menţionează în scrisoarea semnată de Attila Gyorgy, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Conform răspunsului adresat lui Attila Gyorgy şi Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Constanţa şi semnat de Tony Preda, director Departament administrare operare din cadrul BERD, data-limită de tragere a fost extinsă până la 30 septembrie 2015. De asemenea, a fost convenită şi realocarea sumelor aferente contractelor finanţate în cadrul Acordului de împrumut BERD nr. 33.391.
 
În secţiunea „Documente”, puteţi vizualiza anexa privind realocarea acestor sume.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii