Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie de ultimă oră a CNSC! Contestaţia formulată de Euromateria SRL, respinsă. Reabilitarea Parcului Arheologic poate continua (document)

ro

07 May, 2016 00:00 4031 Marime text
În luna noiembrie 2015, lucrările demarate la Parcul Arheologic din municipiul Constanţa de asocierea SC Mobitom SA (lider de asociere), SC Pomacost SA (asociat), SC Almaclima SRL (subcontractant) şi SC Sielbol SRL (subcontractant) au fost oprite. Din două motive. Unul este contestaţia formulată de asocierea
Euromateria SRL - SC Rico SRL, prin SC Euromateria SRL, în calitate de lider al asocierii, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Cel de-al doilea motiv este dosarul nr. 706/36/2015, înregistrat pe data 26 octombrie 2015 la Curtea de Apel Constanţa, Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, materia - contencios administrativ şi fiscal, obiectul - litigiu privind achiziţiile publice. Părţile dosarului sunt SC Euromateria SRL (lider de asociere) şi SC Rico SRL, în calitate de reclamanţi, şi Municipiul Constanţa, asocierea SC Mobitom SA - SC Pomacost SA, în calitate de pârâţi.
 
Pe data de 27 aprilie, CNSC a respins, ca nefondată, contestaţia formulată de către asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL, prin SC Euromateria SRL, în calitate de lider al asocierii, în contradictoriu cu Primăria municipiului Constanţa. De asemenea, CNSC a dispus continuarea procedurii de atribuire în cauză. Prin contestaţia nr. 822 din data de 22.03.2016, înregistrată la CNSC sub nr. 8201/23.03.2016, completată prin adresa înregistrată cu nr. 9754/04.04.2016, formulată de asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL, prin SC Euromateria SRL, în calitate de lider al asocierii, împotriva adresei de clarificări nr. 42053/17.03.2016, emisă de Primăria municipiului Constanţa în cadrul procedurii de atribuire prin „cerere de oferte” fără fază finală de licitaţie electronică a contractului de achiziţie publică având ca obiect „Achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic - Municipiul Constanţa”, s-au cerut anularea solicitării de clarificări menţionate şi obligarea autorităţii contractante la respectarea măsurii stabilite prin hotărârea definitivă pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în sensul continuării procedurii de atribuire de la etapa aplicării criteriului de atribuire ofertelor admisibile în vederea desemnării ofertantului câştigător, precum şi suspendarea soluţionării contestaţiei până la soluţionarea plângerii formulate împotriva deciziei nr. 441/C11/377/23.03.2016.
 
De asemenea, pe 15 aprilie, magistraţii constănţeni au admis cererea privind lămurirea hotărârii formulate de reclamanta Asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL. Menţiunea din dispozitivul Deciziei civile nr. 7/CA/21.02.2016 privind obligarea autorităţii contractante Municipiul Constanţa la reluarea procedurii de selecţie cu includerea ca ofertă „admisibilă” a ofertei depuse de asocierea SC Euromateria SRL - SC Rico SRL se va interpreta în sensul că se referă la reluarea procedurii de achiziţie de la momentul reevaluării ofertei reclamantei, cu includerea acesteia ca ofertă care îndeplineşte cerinţa de calificare din fişa de date a achiziţiei.
 
Reamintim că, în noiembrie 2015, pe SEAP a fost publicat anunţul de atribuire a contractului „Achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic - Municipiul Constanţa“. Potrivit anunţului de atribuire, câştigătoare a fost desemnată asocierea SC Mobitom SA (lider de asociere), asociat SC Pomacost SA, subcontractant SC Almaclima SRL şi subcontractant SC Sielbol SRL. Asocierea urma să primească suma de 10.659.522,19 lei pentru reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic.
 

Parc în stil Art Nouveau

 
Proiectul de reabilitare a Parcului Arheologic, în valoare de 11.976.370,08 lei, este finanţat prin Programul Operaţional Regional. În cadrul acestuia, urmează să fie executate lucrări de reabilitare şi amenajare, în scopul creşterii calităţii vieţii în zona vizată, prin reabilitarea infrastructurii urbane şi modernizarea spaţiului verde. Obiectivele proiectului sunt: reabilitarea aleilor şi a spaţiilor verzi, inclusiv crearea/modernizarea utilităţilor publice necesare funcţionării parcului, reamenajarea zonei de parc în stil Art Nouveau, cu mobilier urban, stâlpi de iluminat de epocă, reamenajarea, reabilitarea şi extinderea spaţiului verde, punerea în valoare a vestigiilor istorice şi a monumentelor existente, crearea de locuri de joacă pentru copii.
 
Proiectul prevede reabilitarea tuturor aleilor pietonale şi carosabile, care vor fi pavate cu granit, dar şi a trotuarelor din zonă. În interior, vor fi amenajate două locuri de joacă pentru cei mici. La acestea se adaugă şi un loc special de fitness urban. Spaţiul verde va fi şi el îmbogăţit, urmând să fie plantaţi 300 de arbori înalţi, 218 arbuşti şi 22.245 de metri de gard viu. Vor mai fi amplasate şi alte obiecte arheologice, iar zidul cetăţii va fi reabilitat.
 
În ceea ce priveşte mobilierul urban, parcul va cuprinde 177 de bănci din fontă, 40 de pergole metalice, 178 de stâlpi de iluminat din fontă cu un braţ şi 21 de stâlpi indicatori din fontă. Totodată, vor mai fi amplasate panouri informative cu privire la obiectele arheologice, scrumiere din fontă, coşuri de gunoi, un grup sanitar, patru toalete ecologice, şase cişmele şi două fântâni arteziene. Întregul parc va fi supravegheat printr-un sistem video, iar spaţiul verde va beneficia de întreţinere printr-un sistem automat de irigaţie.
 

Despre Euromateria SRL şi Rico SRL

Societatea a fost înmatriculată în anul 2015 şi are sediul social în Bucureşti, Sectorul 3, strada Wilhelm Filderman nr. 18. Firma provine din schimbarea sediului în alt judeţ. Capitalul social subscris, de 10.000 de lei, integral vărsat, este compus din 1.000 de părţi sociale. Firma este controlată de asociatul unic Răzvan-Mihai Gheorghe, născut pe 12.08.1982, în Bucureşti. Tot el este şi administrator al societăţii, care execută lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
Înfiinţată în 2006, Rico SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Celulozei. Capitalul social subscris, de 10.085.800 de lei, integral vărsat, este compus din 1.008.580 de
părţi sociale. Firma este controlată de Marcel Cornel Gheorghe, născut la 2.09.1951, în municipiul Călăraşi. Administrator special este Marcel Cornel Gheorghe, iar administrator judiciar, GD Reorganizare Şi Lichidare IPURL. Societatea desfăşoară lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza decizia publicată de CNSC.
 
Citeşte şi 
 
Constănţeni, vreţi parc… în parcul de la Primărie? Mai aveţi de aşteptat! Iată ultima decizie a judecătorilor
  
Reabilitarea Parcului Arheologic, stopată de judecători Bye-bye, Mobitom! Primăria Constanţa, obligată să reevalueze ofertele (galerie foto)
 
Şapte ofertanţi, un singur contract - Cu cine s-au „luptat“ Mobitom, Pomacost, Almaclima şi Sielbol pentru reabilitarea Parcului Arheologic (document+galerie foto) 
 
Făgădău - „Vom semna contractul de execuţie cu o condiţie“ Contestaţia privind contractul de reabilitare a Parcului Arheologic, respinsă de CNSC (document)
  
Bani europeni pentru reabilitarea parcului Primăriei Constanţa şi pentru un nou cămin de bătrâni

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii