Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău, scrisoare către constănțeni, după modelul Radu Mazăre. Lista promisiunilor pe anul 2017 (document)

ro

04 Mar, 2017 18:49 8373 Marime text


După ce a fost ales  primar al Constanței, în vara anului trecut, Decebal Făgădău a adresat o scrisoare către locuitorii municipiulu, după modelul Radu Mazăre, fostul șef al urbei de la malul mării. Cu acest prilej, edilul vorbește despre realizările de anul trecut, dar și promisiunile care vor fi îndeplinite în 2017. Mai precis, el face trimitere la lucrări și programe de realizate în 2016. 
 

„Dragi constănțeni, sper ca  mesajul meu să vă găsească bine, sănătoși, alături de cei dragi, încrezători în dumneavoastră și în orașul nostru. Anul trecut a fost anul alegerilor, un an în care dumneavoastră ați ales cine va conduce și va reprezenta Constanța în următorii patru ani. Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, sunt onorat și mândru  să fiu cel de-al 55-lea primar al municipiului nostru și vă garantez că voi munci în fiecare zi pentru ca promisiunile  să se transforme în realitate. În anul 2016, fiecare dintre noi a plătit mai puțin către bugetul local și, cu toate acestea, am realizat un buget generos care ne-a ajutat  să realizăm aproape tot ce ne-am propus, iar puținele obiective amânate vor fi incluse în agenda acestui an. 
Pentru anul 2017, am construit un buget de 845,6 milioane de lei, în creștere cu 30 milioane față de bugetul anului anterior. Dacă în anul trecut persoanele fizice au plătit mai puțin, anul acesta este rândul firmelor să plătească sume mai mici către bugetul local. Îmi doresc ca banii economisiți de firme să se regăsească în acțiuni ce vizează grija față de angajați și față de orașul nostru.
Așa cum am promis, voi investi chibzuit și transparent  fiecare leu în proiecte ce vizează siguranța cetățenilor, dezvoltarea infrastructurii, educația, transportul în comun, precum și în proiecte culturale, sportive și sociale care să unească constănțenii și să ne facă mândri de orașul nostru. Avem mult de muncă, avem multe lucruri de făcut, de la curățenie la strategii de dezvoltare, pe toate le putem face  și le facem împreună. Vă solicit sprijinul și implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră! Constanța nu este doar un oraș puternic și frumos, este casa noastră și merită  orice efort  din partea noastră”, se arată în scrisoarea primarului Decebal Făgădău. 



În ceea ce privește realizările pe anul 2016, Decebal Făgădău amintește de asfaltarea a 22 de străzi din patru cartiere constănțene, asfaltarea a peste 44.000 de metri pătrați de trotuare și peste 125.000 de metri pătrași de carosabil, finalizarea procedurilor pentru lucrările de reparație a pasajului Cumpenei, reducerea cu 50% a costurilor de transport pentru cadrele didactice și nedidactice din grădinițe, creșe, școli, licee și universități, continuarea programului „Curățăm Constanța noastră”. 

Referitor la promisiunile pe anul în curs, Decebal Făgădău face trimitere la reabilitarea străzii Ștefan cel Mare, începerea lucrărilor  de consolidare  a Cazinoului. 

Întreaga listă de realizări și obiective pentru anul 2017 o puteți consulta în secțiunea documente. 

Mai precizăm că scrisori în care erau aduse la cunoștința constănțenilor planurile administrației orașului erau transmise oamenilor și pe vremea când Radu Mazăre era primar al municipiului. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Mai citește și:
Radu Mazăre dezvăluie planurile pentru Constanța în 2015




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristian 05 Mar, 2017 18:46 Câinii fără stăpân, dar oamenii și copiii fără adăpost?
  • BARZALE STEFAN 05 Mar, 2017 11:59 TOATE BUNE SI FRUMOASE DOMNULE PRIMAR ,PROBLEMA ESTE CE FACETI CU CAZINOUL ,NU TREBUIE NUMAI CONSOLIDAT,SA O VEDEM SI PE ASTA,CAZINOUL TREBUIE REFACUT IN TOTALITATE CA SIMBOL AL CONSTANTEI.RESTUL ESTE VORBARIE LUNGA,SPIT CONSTANTA A FACUT ABUZURI SI IN 2016 ,NU AM PLATIT MAI PUTIN CI NE-AM TREZIT CU DIFERITE IMPUNERI.