Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De maine avem din nou taxa de bariera in Mamaia

ro

03 Jun, 2009 03:22 792 Marime text
Turiştii care vor veni, de mâine, în Mamaia vor fi nevoiţi să plătească taxa de barieră. Tarifele de taxare au rămas aceleaşi ca şi anul trecut şi vor fi plătite doar de şoferii care au autoturisme înmatriculate în alte judeţe decât Constanţa. 

Potrivit Serviciului Public de Impozite, Taxe şi Venituri ale Bugetului Local Constanţa, cei care vor tranzita Mamaia începând de mâine până pe 15 septembrie vor fi nevoiţi să achite contravaloarea unei taxe de trei lei pentru fiecare intrare. Pentru cei care circulă mai des în staţiune, municipalitatea a păstrat abonamentul valabil 24 de ore, pentru care se plăteşte patru lei. Pentru unul de şapte zile, conducătorii auto plătesc 25 de lei, iar pentru întregul sezon estival, abonamentul costă 250 de lei.

De altfel, taxa de barieră din Mamaia a fost constant contestată. În luna martie a acestui an, Curtea de Apel Bucureşti a decis că taxa de intrare în Mamaia este ilegală şi, ca urmare, trebuie desfiinţată, în urma unui proces intentat de o turistă care plătise această taxă. La jumătatea lunii iunie 2007, taxa de barieră a fost reintrodusă după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis, printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă, că taxele speciale instituite de administraţia locală sunt legale.

Sentinţa s-a referit, pe lângă taxa de barieră, şi la alte taxe, precum cea de utilizare a tramei stradale, pentru irigaţii, pentru siguranţă şi liniştea publică şi pentru staţiile de telefonie mobilă, care fuseseră atacate în contencios. Potrivit unor declaraţii mai vechi ale primarului Radu Mazăre, în această taxă mult combătută numai în sezonul estival 2008, autorităţile locale au încasat aproape 1.700.000 de lei, cu 200.000 mai mult decât în 2007, iar banii ar fi fost folosiţi pentru organizarea unor manifestări culturale, sportive şi de divertisment, în scopul de a atrage turişti pe litoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii