Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Paraschiva, fara numar! Gheorghe Valentin Ionescu face magazine si case in Compozitorilor

ro

27 Apr, 2010 03:27 5722 Marime text
rezident_com_-_valentin_ionescu.jpgAfaceristul Gheorghe Valentin Ionescu, cel care conduce firme precum Sisteme Internaţionale de Afaceri şi Habitat şi Ambient SA, investeşte în cartierul Compozitorilor.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local care va avea loc joi, se află şi proiectul de hotărâre prin care ar trebui să se aprobe modificarea art. 1 din HCLM nr. 569/2007 cu privire la loturile 56-60, strada Baba Novac, zona Compozitorilor. Se propune ca, pe terenul în suprafaţă de 17130,25 mp se va reorganiza incinta şi se va schimba funcţiunea din locuinţe colective cu regim de înălţime P+4-10E, în locuinţe individuale P+1E, complexe comerciale şi de servicii, staţie de alimentare cu carburanţi, cu asigurarea locurilor de parcare necesare în limita proprietăţii, fără afectarea domeniului public. Beneficiarul proiectului este SC Rezident Com SA din Bucureşti. Potrivit Registrului Comerţului, societatea îi are ca asociaţi pe Gheorghe Valentin Ionescu, Alina Gabriela Ionescu (soţia sa), dar şi firma cipriotă Master Job Limited. Afacerea este administrată de Ionescu, un nume greu de trecut cu vederea în peisajul afaceristic al oraşului condus de atâta vreme de Radu Mazăre. Gheorghe Valentin Ionescu este implicat în firme cum ar fi Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient, Sisteme Internaţionale de Afaceri, Euro Antreprenor, Eco Industries Trading Group; Dusep, Societatea Naţională de Distribuţie SA, Euro Pro Construct şi Jacobs, Hendrix&Partners. Numele său este legat şi de dosarul retrocedărilor, în cadrul căruia este inculpat pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie la capitolul „Cesionarii cumpărători de drepturi succesorale", alături Cristian Borcea Mihai Camboianu, Daniel Ene, Carmen şi Marius Puşcaşi şi Mihai Sergiu Ceacîreanu. Ba mai mult, şi proiectul pe care consilierii locali îl vor vota joi mai are o... mică legătură cu acelaşi celebru dosar al retrocedărilor. În 2007, la Agenţia pentru Protecţia Mediului era depus dosarul privind proiectul „modificare HCLM 588/2005 prin schimb funcţiune din zona instituţii, servicii în locuinţe cu regim de înălţime P+4-10E", amplasat tocmai pe Baba Novac, zona Compozitorilor, lot 56, 59, 60. Numai că, la acea dată, beneficiară a proiectului care includea nu mai puţin de şapte blocuri, era Paraschiva Barbu, mama deputatei PSD Antonella Marinescu. Nici nu mai este nevoie să spunem că şi venerabila doamnă se află printre inculpaţii în dosarul retrocedărilor, pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, ca interpus cumpărător de terenuri.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justice 28 Apr, 2010 08:28 firma din cipru e offshore adica tot mazare .valentin ionescu a fost coleg la institut de marina cu mazare nicusor strutinsky- asa a aparut contrast si apoi telegraf e omul lui nastase a fost in guvern cu programul made in romania a luat tot mafia lui mazare parcul tabacarir unde au facut city portul tomis unde e tot valentin cartierul consilierilor .statiunea mamaia tot -erau ale lui masa si tasu cu casierita de la grand paraschiva cu firma de arabi xenoti-ei nu fac puscarie fac aia saraci dna si dga si sri tac -iau spaga