Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce serviciu dispune Casa Naţională de Pensii Publice. Peste 600 de persoane din judeţul Constanţa au cont aprobat

ro

13 Jan, 2017 09:27 2911 Marime text
Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) dispune de un serviciu electronic prin intermediul căruia orice persoană poate afla informaţii, precum stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una din categoriile de pensie existente.
 
În momentul de faţă, 686 de persoane din judeţul Constanţa au cont aprobat pe Portalul CNPP.
 
Conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa, cei interesaţi de astfel de informaţii le pot accesa online, gratuit, la adresa https://www.cnpp.ro/home accesând fereastră “De ce să îmi fac cont?”, urmând întocmai procedurile indicate acolo. După finalizarea completării formularului, acesta se printează pentru a putea fi semnat în original.
 
Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la sediul Casei Judeţene de Pensii Constanţa, la parter, camera P04 - Registratură, împreună cu actul de identitate în original şi copie. Cererea va fi procesată şi aprobată după care datele de acces (nume utilizator şi parolă) vor fi transmise solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.
 
Solicitanţii care deţin astfel de conturi vor putea obţine date referitoare doar la stagiile de cotizare prestate după 1 aprilie 2001, iar în ceea ce priveşte condiţiile de pensionare se pot obţine informaţii cu privire la data ieşirii la pensie, nu şi amănunte în legătură cu cuantumul acesteia. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii