Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce a prelungit municipalitatea termenul de transfer al administrării Cazinoului către CNI

ro

01 Feb, 2017 00:00 2157 Marime text
Ieri, în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa, aleşii locali au votat proiectul de hotărâre ce vizează completarea HCL nr. 277/2014 privind predarea către Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, a imobilului reprezentând teren şi construcţie „Cazinou“, proiect iniţiat de primarul Decebal Făgădău. Ulterior, edilul-şef a explicat de ce a fost nevoie de prelungirea termenului de transfer al administrării Cazinoului către Compania Naţională de Investiţii. 
 
„În luna decembrie, a avut loc o primă licitaţie electronică, care s-a finalizat cu declararea unui câştigător şi cu două contestaţii. Cele două contestaţii au fost soluţionate de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (n.r. CNSC): una a fost admisă, iar una, respinsă. Împotriva deciziei CNSC, societatea Euromateria a făcut o a doua contestaţie. De asemenea, a fost făcută o contestaţie şi la Curtea de Apel. După ce Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a considerat că Euromateria ar trebui calificată ulterior primei etape, a avut loc a doua licitaţie, care a consfinţit rezultatele primei licitaţii electronice.
 
În momentul de faţă, suntem avansaţi, noi, în calitate de comunitate beneficiară, faţă de momentele anterioare, când nu exista niciun câştigător, când au fost anulate şi reluate licitaţiile. De data aceasta, întrucât este declarat un câştigător şi există un contestatar, indiferent de deciziile CNSC şi ale instanţei, licitaţia va fi atribuită. Nu pot aprecia cât va dura aceasta judecată, dar estimez că undeva în luna martie vom avea o primă pronunţare a
instanţei. Dar acest lucru nu ţine nici de municipalitate, nici de CNI. Am propus prelungirea termenului de transfer al administrării Cazinoului către Compania Naţională de Investiţii, pentru că înţeleg bine procedurile prin care a trecut CNI. În plus, nu există nicio logică să încetăm transferul Cazinoului către CNI, să-l reluăm la municipalitate fără a avea vreo alocare bugetară şi să parcurgem, practic, aceleaşi procese de licitaţie“, a declarat Decebal Făgădău.
 
Termenul de transfer al administrării Cazinoului către Compania Naţională de Investiţii va expira în luna februarie, de aceea, ieri, s-a votat prelungirea acestui termen cu 24 de luni.
 
„Sunt convins că în cele 24 de luni va începe restaurarea efectivă a Cazinoului. Reabilitarea Cazinoului nu va dura şapte ani. Trei luni va dura elaborarea documentaţiei tehnice, 24 de luni lucrările efective şi 60 de luni garanţia. Nu vom sta cu Cazinoul în reabilitare şapte ani şi trei luni. Este un proiect cu care vrem să ne mândrim şi abia aşteptăm să ne apucăm de treabă“, a mai spus Decebal Făgădău.

Citeşte şi:

Consiliul Local aprobă un nou transfer al clădirii Cazinoului către CNI. Reabilitarea, blocată de contestaţii în ultimii doi ani (document)

CNI obligată să reanalizeze oferta Euromateria SRL în cadrul licitaţiei pentru reabilitarea Cazinoului (document)

Aniversare în ruină
Cazinoul Constanţa - 106 ani de existenţă! (video)


Licitaţia, reluată de CNI Firme din România, Italia şi Franţa se „bat“ pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii