Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daraban, invins de criza financiara si targurile „capusa"

ro

28 Feb, 2009 01:40 1637 Marime text

Mihai_Daraban_04.jpgNu mai puţin de 60 de firme şi-au anunţat retragerea de la târg

Dacă ani la rândul s-a plâns din cauza târgurilor „căpuşă", pe care anumite societăţi le organizau în paralel cu cele ale Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, acum, Mihai Daraban are alt inamic: criza economică.

Târgurile de îmbrăcăminte, încălţăminte, cadouri sau nunţi mergeau strună până acum. Singurii duşmani erau, după cum spuneam, târgurile organizate pe lângă Tinimtex-uri, însă fără niciun fel de legătură cu ele. Preşedintele CCINA, Mihai Daraban, s-a plâns, în nenumărate rânduri, că târgurile concurente se folosesc de spaţii apropiate cu cele ale CCINA şi nu-şi fac niciun pic de publicitate. Acuza este că aceste „căpuşe" abuzează de publicitatea pe care CCINA o face Tinimtex-urilor şi câştigă de pe urma ei, practicând însă preţuri foarte mari şi lezând imaginea şi renumele Camerei de Comerţ. Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi în urmă cu ceva ani, atunci când a fost organizat un târg de maşini „căpuşă", în Piaţa Ovidiu. Numai că acum, oricât de greu i-ar fi să accepte că nu numai „duşmanii" din piaţă îi sunt competitori, Daraban se luptă şi cu criza economică. Situaţie care poate fi văzută la cel mai nou Tinimtex, care îşi închide porţile mâine. Declinul industriei poate fi resimţit cu uşurinţă. Nu mai puţin de 60 de firme şi-au anunţat retragerea de la târg.
„Când vechii participanţi au fost contactaţi, 60 dintre ei au spus că nu mai pot participa la târg pentru că şi-au închis temporar unităţile de producţie din cauza crizei", a afirmat vicepreşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Dănuţ Ion Jugănaru. Acesta a menţionat că, la a 43-a ediţie a TINIMTEX, la care participă 300 de expozanţi, numărul participanţilor este mare, comparativ cu alte oraşe, unde se desfăşoară târguri similare.
Potrivit preşedintelui executiv al Federaţiei Patronatelor din Industria Uşoară (FEPAIUS), Aurelienţu Popescu, federaţie parteneră cu CCINA Constanţa în organizarea TINIMTEX, declinul industriei de textile şi pielărie a început în urmă cu trei ani şi continuă să se accentueze în contextul actual al crizei economice globale. Din 2006 şi până în prezent, numărul salariaţilor în domeniu a scăzut de la 450.000 la 290.000, multe fabrici fiind nevoite să-şi închidă porţile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii