Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Learciu, ales președinte interimar al filialei municipale ALDE Constanța. Anton Mangiurea, secretar general, a fost exclus din partid (galerie foto)

ro

12 Mar, 2017 15:27 7891 Marime text

Biroul județean al ALDE a votat în unanimitate excluderea din partid a secretarului general al organizației județene Anton Mangiurea. 

De asemenea, s-a decis și retragerea sprijinului politic a consilier județean Emil Banias, iar Mircea Banias a primit un vot de blam pentru proasta activitate și nerespectarea statutului.                        

În același timp, s-a propus și acceptat dizolvarea Biroului Permanent al organizației municipale ALDE Constanța.

În locul lui Anton Mangiurea, ca secretar general a fost numit interimar, până la alegeri, Stere Babu, tatăl lui Dumitru Babu, viceprimarul Constanței. 

Daniel Learciu a fost  ales presedinte interimar al organizației municipale ALDE Constanța. 

Totodată, a fost votată şi componenţa noului birou executiv la organizaţiei municipale Constanţa a ALDE. 

Emil Banias, cel căruia i-a fost retras sprijinul politic, îşi va pierde calitate de consilier judeţean.

Jean Paul Tucan a declarat că este normal ceea ce se întâmplă având în vedere că este prima dată când în ALDE se iau decizii statutare care se votează de membrii partidului. Acesta a amai precizat că nu este normal ca un președinte de partid să se poarte ca un șef de SRL.

UPDATE:

La această delegaţie permanentă teritorială ALDE Constanţa a participat şi secretarul general al ALDE Nicolae Nasa.
 
 „S-a ajuns aici din mai multe motive. În primul rând, statutul ALDE a fost călcat, în repetate, rânduri în picioare şi toţi membrii s-au simţit, cumva, revoltaţi şi înselaţi. Nu cred că este normal ca un preşedinte de filială, căruia i-am acordat sprijinul ca să ajungă într-o funcţie de demnitate înaltă, să se comporte precum un proprietar de srl. Cred că suntem un partid politic şi trebuie să avem un statut, trebuie să ne respectăm toţi preşedinţii de organizaţii orăşeneşti, judeţene şi locale. Dânsul (Mircea Banias – nr.) a încălcat, în mod repetat, statutul, punându-l pe domnul secretar Mangiurea să falsifie procese-verbale de şedinţă, să nu convoace şedinţele. Am aflat cu stupoare că există şapte-opt procese-verbale de şedinţă cu şapte-opt membri în biroul judeţean. Am decis retragerea spriului politic lui Emis Banias, care îşi va pierde calitate de consilier judeţean. De asemenea, deputatului Mircea Banias i-am dat vot de blam, adică avertisment. Motivele sunt următoarele: nu s-a respectat statul, nu s-au organizat alegeri în localităţi, nu s-a respectat biroul judeţean, preşedintele Banias nu s-a prezentat la şedinţe, a închis sediul partidului, a făcut ce a vrut şi cum a vrut“, a declarat Jean Paul Tucan.
 
„Situaţia din teritoriu fost ascunsă până în luna decembrie, când Mircea Banias a fost ales deputat. Apoi nu l-a mai interesat soarta partidului. Oamenii s-au revoltat şi sunt azi în delegaţie judeţeană. Vă spun că datoria mea, ca vicepreşedinte, a fost să vin, să particip şi să iau măsuri. Nu puteam să las această stare de numulţumire, pentru că riscam să se rupă ADLE“, a mai spus Jean Paul Tucan.
 
„Această delegaţie permanentă teritorială a fost convocată cu respectarea în întregime a statutului şi a regulamentului de funcţionare a ALDE. De aceea, a fost invitat şi secretarul general Nicolae Nasta, ca să nu existe vreun dubiu că am organizat ceva peste statut. Nicolae Nasta a venit, a verificat, a făcut prezenţa în sală“, a precizat, la rândul său, Daniel Learciu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cineva 12 Mar, 2017 17:16 Bravo! Un adevarat lider!