Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă nu răspund la telefon de Paşte Palaz ameninţă cu referate instituţiile abilitate

ro

11 Apr, 2012 03:13 1935 Marime text
palaz_miei_palaz.jpgMinistrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, i-a convocat ieri pe prefecţii din toată ţara într-o videoconferinţă pe tema pregătirii sărbătorilor pascale. În acest context, Berca a precizat că vrea ca în perioada Paştelui toţi prefecţii să-şi ţină telefoanele deschise, iar prezenţa în prefecturi să fie permanentă. Sfatul este valabil şi pentru Primării, dar şi pentru consiliile judeţene.

Referitor la perioada Sărbătorilor Pascale, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a cerut Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor să ia legătura cu medicii veterinari din judeţ pentru a-i informa cu privire la documentele de care producătorii au nevoie pentru comercializarea mieilor vii. Este vorba despre un certificat de producător care, potrivit spuselor lui Romeu Lazăr, directorul DSVSA, trebuie eliberat de primării, şi de un certificat sanitar-veterinar pe care îl pot semna medicii veterinari. Obiectivul acestei măsuri este, susţine reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa, acela „de a proteja atât consumatorii, cât şi producătorii". În altă ordine de idei, prefectul Claudiu Palaz a cerut instituţiilor cu atribuţii în monitorizarea evenimentelor şi acţiunilor din perioada sărbătorilor pascale să răspundă în permanenţă la telefon. El a avertizat că va suna personal să verifice dacă acest lucru se întâmplă, iar în cazul în care telefoanele vor suna în gol, prefectul va face referat către ministerele de resort.

Bani europeni pentru inundaţiile din 2010

Tot în contextul videoconferinţei de ieri, ministrul Berca a discutat cu prefecţii şi despre documentaţia pentru cererile de acordare de subvenţii din fondul de solidaritate UE alocat României pentru finanţarea intervenţiilor la inundaţiile din perioada 23 iunie - 31 iulie 2010. Este vorba de 5,5 milioane de euro din partea UE, pentru lucrări deja executate şi plătite de Guvernul României în urma inundaţiilor din 2010. Dosarele pot fi depuse până pe 3 iulie 2012, iar termenul de implementare este 3 august 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii