Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum le surâde norocul la loto oficialilor constănţeni Bola nu are noroc pentru că e băiat bun, Dragomir a câştigat o maşină, Cojoc a jucat 11 lei şi a scos 25 (galerie foto)

ro

13 Sep, 2012 01:00 2233 Marime text
loto_-_extragere_loto.jpgZeci de cetăţeni, cu sau fără posibilităţi financiare, vânează premiile loto. Şi personalităţile constănţene susţin că la un moment dat şi-au încercat norocul

Astăzi noi numere norocoase vor fi trase în cadrul extragerilor loto. Cel mai atractiv câştig este la categoria Joker unde este pusă la bătaie suma de 9.901620 lei. Întotdeauna marile premii de la loterie atrag o mulţime de oameni dornici să câştige potul cel mare. Chiar şi personalităţile constănţene recunosc că la un moment dat şi-au încercat norocul. Cu toate acestea reprezentanţii instituţiilor publice de la malul mării se declară anti câştigurilor facile şi susţin că nu au jucat la loto sau dacă au făcut-o, acesta s-a întâmplat cu mulţi ani în urmă când dorinţa lor de câştig s-a dovedit a fi fără noroc. Se află printre oficialii constănţeni şi un şef de partid care deşi nu şi-a încercat norocul, norocul l-a găsit pe el, transformându-l peste noapte în beneficiarul unui câştig.

„Am dat 11 lei pe bilet şi am câştigat... 25 lei"

Colonelul doctor Costică Cojoc, inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, declară că nu l-au preocupat niciodată jocurile de noroc. Cu toate acestea ca noi toţi, şeful jandarmilor a avut şi el curiozitatea de a-şi încerca norocul. „În şcoala militară am jucat la un concurs Pronosport. Am dat 11 lei pe bilet şi am câştigat... 25 lei", îşi aminteşte şeful jandarmilor. Col. dr. Costică Cojoc declară însă că pe el nu l-au fascinat jocurile de noroc, făcând în acest sens deosebirea între el şi foşti colegi sau chiar subordonaţi de ai lui. „Nu joc la loto. Am avut, în schimb, colegi împătimiţi care îşi făceau scheme de calcul chiar şi subordonaţi care îşi pierdeau toţi banii la loto. Pe mine nu m-a fascinat niciodată jocul acesta", a mărturisit col. dr. Costică Cojoc.

Dragomir a câştigat prima maşină în cadrul unei tombole CEC

George Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Liberal, susţine, de asemenea, că nu joacă la loto decât foarte rar de sărbători sau în momentele speciale ale vieţii. „Consider că ceea ce obţin prin muncă îmi este suficient. Nu-mi plac jocurile de noroc", a precizat liderul liberalilor de la malul mării. George Dragomir se declară, în schimb, beneficiarul unui câştig. „Tocmai ce absolvisem liceul. Cei de la CEC organizau în acea perioadă o tombolă pentru cei ce aveau depozit de 5.000 lei iar eu m-am numărat printre câştigătorii unei maşini Dacia", povesteşte Dragomir. Şeful liberalilor susţine că acea Dacie a fost prima sa maşină de care s-a bucurat mult timp. „Am avut maşina aceea mult timp până când am fost capabil să-mi cumpăr una nouă", îşi aminteşte Dragomir.

„Băieţii buni nu au noroc"

Liderul democrat-liberalilor, Gigi Chiru susţine că nu joacă la loto. „Nu sunt obişnuit cu câştiguri facile. Niciodată nu am vânat astfel de câştiguri", declară acesta. Totodată, liderul Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat Liberal afirmă că nu a fost vreodată beneficiarului vreunui câştig. Eugen Bola, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa îşi aminteşte că a jucat la loto în timpul liceului şi al facultăţii, până-n anul 1989 la categoria 5/45. „Băieţii buni nu au noroc. Am jucat în timpul liceului şi al facultăţii şi rar am câştigat doar câţiva zeci de lei. Îmi amintesc că biletul costa 3-5 lei atunci", declară Eugen Bola. Şeful ITM afirmă că nu mai joacă de mult la loto. „Pentru mine munca este cea mai importantă, nu sunt adeptul câştigurilor facile", a mai mărturisit Bola. Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău a declarat că nu este pasionat de jocurile de noroc şi că nu-şi aminteşte să fi câştigat vreodată ceva. „În viaţă totul se câştigă prin muncă", a afirmat Decebal Făgădău.

Deputata PSD Antonella Marinescu susţine că nu a jucat niciodată la loto. În schimb, deputata mărturiseşte că foarte rar obişnuieşte să ia lozuri de Revelion sau pentru amuzamentul copiilor. „Foarte rar cumpăr lozuri din Piaţa Tomis III, de dragul copiilor. Îmi amintesc că acum cinci ani am câştigat 200.000 de lei vechi (20 lei). Cu banii respectivi am luat covrigi şi şuberecuri pe care le-am împărţit tuturor cerşetorilor din piaţă", povesteşte Antonella Marinescu. Deputatei PSD i-a surâs norocul şi în anul 1995, când a câştigat la o tombolă organizată de Kodak un aparat foto pe care mărturiseşte că l-a dăruit nepotului. „Nu sunt pasionată de jocurile de noroc. Banul câştigat cinstit este banul meu", a declarat Antonella Marinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii