Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au serbat copiii din judeţ 1 Iunie (galerie foto)

ro

02 Jun, 2011 00:16 2771 Marime text
1_Iunie.jpgZiua Internaţională a Copilului a fost marcată ieri în mai multe localităţi ale judeţului prin activităţi dedicate copiilor, de la cei de vârstă preşcolară până la cei care se apropie de vârsta liceului.

La Hârşova, autoritatea locală a organizat o acţiune prin care toţi copiii de la grădiniţe şi şcoli au primit daruri constând în dulciuri, au avut loc concursuri sportive, de desene pe asfalt, iar după-amiaza, începând cu ora 17.00, pe scena special amenajată în faţa Casei de Cultură, a avut loc un spectacol dedicat celor mici. Potrivit primarului Tudor Nădrag, alţi 160 de copii au plecat în excursie, la iniţiativa cadrelor didactice şi cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Hârşova.

În comuna Lipniţa vor avea loc astăzi activităţi dedicate copiilor, printre care competiţii de fotbal şi atletism. „Consiliul Local Lipniţa a alocat 2.000 de lei pentru achiziţionarea de premii constând în echipament sportiv, care vor fi distribuite copiilor în cadrul acestor activităţi", ne-a declarat primarul Florin Onescu.

SDC14427.jpgŞi în comuna Crucea, reprezentată de primarul Gheorghe Frigioi, au avut loc activităţi dedicate zilei de 1 Iunie. Toţi copiii, preşcolari şi şcolari, au primit din partea Primăriei şi a Consiliului Local Crucea cadouri consistente. De asemenea, au fost organizate excursii pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură, care au mers în vizită la mănăstiri şi la acvariul din Tulcea.

Potrivit primarului Constantin Micu, în comuna Tuzla, copiii de la grădiniţă au mers în excursie pe malul mării, iar cei de la şcoală au participat la competiţii sportive, organizate la sala de sport.

La Techirghiol, pe lângă concursurile de 1 Iunie, devenite deja tradiţie, copiii au primit vizita Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României, care a participat la festivitatea de premiere. Potrivit primarului Adrian Stan, Alteţa Sa a vizitat biserica şi mănăstirea din lemn de la Techirghiol, adusă de la Peleş în urmă cu patru decenii.

Şi în comuna Topraisar a avut loc ieri o activitate specială pentru comunitatea locală. Potrivit primarului comunei, Stelian Gheorghe, ieri s-a serbat împlinirea a zece ani de la reînfiinţarea liceului. „A avut loc un program artistic, competiţii sportive, dar şi o festivitate de celebrare a zece ani de la reînfiinţarea Grupului Şcolar Topraisar, la care au participat şefii de promoţii din anii anteriori, cadre didactice şi elevi, iar în cadrul activităţii am înmânat cheia liceului elevei cu cele mai bune rezultate la învăţătură", ne-a declarat primarul comunei Topraisar.

Şi la Medgidia au avut loc ieri manifestări dedicate Zilei Copilului.

Filiala PDL Medgidia a organizat spectacolul „Călătorie cu surprize", având ca invitaţi trupa Teatrului de Păpuşi pentru Copii şi Tineret din Constanţa. Spectacolul a fost urmărit de 600 de elevi şi preşcolari din municipiul Medgidia. Copiii au primit ecusoane şi măşti colorate, confecţionate de organizaţia de femei a PDL Medgidia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MEDGIDIA 02 Jun, 2011 07:37 Extraordinar! copiii nostri s-au simtit excelent de ziua lor. Eu n-am putut sa-i ofer mare lucru copilului meu,asa ca acest spectacol organizat de d-l Moinescu,m-a salvat.Sa fiti sanatos d-le Moinescu si sa veniti cu echipa dvs la Primarie ca sa salvati orasul de raul de Iordache,care este un mincinos si un parvenit.Multumim doamnelor care au muncit atat pentru a confectiona obiectele de care copiii nostri s-au bucurat f. mult.