Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată locul de joacă pentru copii din Portul Tomis. Are nevoie de reabilitare (galerie foto + video)

ro

27 May, 2017 22:23 3991 Marime text
Cele mai multe locuri de joacă din Constanţa reprezintă un pericol pentru copii, motiv pentru care părinţii evită să le mai permită acestora să mai urce pe topogane sau să se dea în leagăne. Nu face excepţie de la această regulă nici locul de joacă amenajat în Portul Tomis. Aici putem observa că lipsesc mai multe scânduri din construcţia amenajată pentru ca micuţii să se poată da pe topogan. Nici acesta nu arată foarte bine, semn că nu a mai fost reabilitat de ceva timp. Problema locurilor de joacă din Constanţa este una care încă aşteaptă să fie rezolvată.

Zonele identificate de părinţii constănţeni pentru amenajarea unor locuri de joacă noi sunt în aproape toate cartierele din municipiu. Mai mulţi părinţi şi-ar dori un loc de joacă lângă Şcoala nr. 22, care ar putea deservi toată zona I.C. Brătianu. De asemenea, o altă zonă identificată vizează zona Complex 2 Cocoşi, unde „nu există niciun parc de joacă pentru copii“, aşa cum susţin părinţii pe pagina de socializare creată special pentru acest demers.

Alte cartiere unde părinţii îşi doresc locuri de joacă sunt Primo, Compozitorilor, Km 5, pe strada Bravilor, din cartierul Inel II, unde, din păcate, niciun leagăn sau tobogan nu mai este funcţional. Părinţii au mai sesizat şi lipsa unui loc de joacă în perimetrul delimitat de străzile Pandurului - prelungirea Grindeanu, zona fostului Interex, vizavi de Doraly, dar şi în zona Institut - Catanga - Eden sau în cartierul Palas, unde nu ar exista nici urma unui loc de joacă. Alte zone identificate de părinţi sunt: Faleză Nord, bulevardul Aurel Vlaicu, Baba Novac, cartierul pentru tineri, cartierul Coiciu, Tomis 3, mai exact pe aleea Heracleea, în zona străzii Dionisie cel Mic sau în Poarta 6, lângă Liceul „Lucian Blaga“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

O mamă din Constanţa, scrisoare deschisă către Decebal Făgădău „Dumneavoastră, domnule primar, v-aţi lăsa copiii să intre în actualele locuri de joacă ale oraşului?“ 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii