Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ajunge lumina de la Ierusalim in biserici si cine o aduce

ro

03 Apr, 2010 03:30 2555 Marime text

cap_3.jpgPedelistul Flutur şi Preasfinţitul Varsanufie susţin împreună Lampa lui David: parteneriat PD-L - Patriarhie pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim.

Vicepreşedintele responsabil cu Cele Sfinte în PD-L recidivează: Flutur va zbura şi anul acesta la Ierusalim de unde va aduce la Bucureşti, la bordul unui charter, în Lampa lui David, Lumina Sfântă.

"Am solicitat să fac parte din delegaţie, iar Preafericitul a fost de acord. Eu voi merge cu un reprezentant al Episcopiei Sucevei, iar Patriarhia va avea patru reprezentanţi", a declarat, pentru Gândul, Gheorghe Flutur.

Ce spune Patriarhia

Patriarhia ne informează că o delegaţie a sa, condusă de Preasfinţitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, "va aduce cu un avion special Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim". Aceasta va fi oferită credincioşilor la slujba de Înviere de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Cum va ajunge Lumina în Biserici

Reprezentanţii Protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureştilor şi a celorlalte Eparhii ale Patriarhiei Române vor aştepta la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în seara zilei de 3 aprilie 2010, în jurul orelor 19.00, revenirea în ţară a delegaţiei care aduce Lumina. La rândul lor, aceştia o vor oferi preoţilor şi enoriaşilor.

Cum vine Lumina

"Cu Lampa lui David. E o lampă cu dispozitiv special, alimentat cu kerosen, pe care am procurat-o eu. Acum o am şi voi merge cu ea. Este autorizată pentru a putea circula în avioane", explică Flutur. Odată ajunsă pe aeroport, Lumina va fi împărţită delegaţilor, mai spune el.

Sursa: gandul.info

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii