Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu zodiile, la restaurant Ce fel de client eşti, în funcţie de semnul în care te-ai născut

ro

15 Aug, 2011 00:00 2264 Marime text
zodiacul_clientilor.jpgBERBEC

Când nu sunt în toane prea bune, Berbecii pot reprezenta coşmarul oricărui chelner sau orice alt angajat în domeniul relaţiilor cu clienţii. Indiferent de cât de aglomerat este restaurantul, ei vor cere cea mai bună masă ACUM, meniul pe masă în următoarele 30 de secunde, iar chelnerul are, în medie, două minute, pentru a aduce comanda, care trebuie să fie la temperatura optimă. Dacă acesta nu îndeplineşte în timp exact cerinţele, riscă nu doar să rămână fără bacşiş, dar şi să se aleagă cu cel puţin câteva remarci ostile. Dacă, în schimb, sunt în toane bune, Berbecii se pot număra printre cei mai generoşi clienţi - bineînţeles, rapiditatea este esenţială şi în acest caz!

TAUR

Taurilor nu prea le place să experimenteze, aşa că probabil se numără printre clienţii cei mai fideli ai unui anumit restaurant/bar/magazin, etc. Comandă cam întotdeauna aceleaşi lucruri, probabil un meniu destul de clasic, pentru că sunt destul de reticenţi în legătură cu felurile exotice şi băuturile cu nume ciudate. Ca să capeţi un bacşiş de la Taur, cea mai simplă soluţie este ca preparatele aduse să fie cu adevărat gustoase, porţiile generoase, iar servirea exemplară! Nu de alta, dar aceşti nativi sunt extrem de atenţi la portofelul lor.

GEMENI

Clientul Gemeni este spontan şi imprevizibil şi îi place varietatea. Îl poţi găsi într-o zi în cel mai scump şi sofisticat restaurant din oraş, pentru ca a doua zi să se relaxeze, cu o bere în mână, la o terasă fără pretenţii de pe plajă. Partea bună este că, în general, nu sunt nişte clienţi prea mofturoşi la capitolul servire sau preparate (atunci când sunt în toane bune, adică. Dacă au o zi proastă, pot să depăşească orice Berbec la capitolul pretenţii). În plus, sunt extrem de sociabili, aşa că este foarte posibil să se împrietenească cu barmanul, chelnerul sau patronul localului în maximum jumătate de oră! Cât despre bacşiş, acesta depinde de dispoziţia destul de schimbătoare, de altfel, a clientului Gemeni.

RAC

Ca la mama acasă! Aşa definesc Racii o ieşire reuşită la restaurant. La fel ca şi Taurilor, nu prea le plac inovaţiile, aşa că, probabil, se numără printre clienţii fideli ai unui loc. De altfel, având în vedere că multora dintre nativi chiar le place să gătească, nu este exclus să fie chiar ei patronii unui astfel de loc. În principiu, vor comanda cam aceleaşi lucruri, preparate tradiţionale, şi vor alege un loc în care să se simtă confortabil. Cu bacşişul însă, nu sunt prea generoşi, în afara cazului în care este vorba despre un chelner sau un barman care le-a demonstrat, de-a lungul timpului, calităţile sale!

LEU

Un client Leu crede într-adevăr în zicala „clientul nostru, stăpânul nostru". Ca atare, se va comporta precum un adevărat „rege", care se aşteaptă ca servirea să fie impecabilă, mâncarea şi băuturile să fie nemaipomenite, iar atmosfera să fie una foarte plăcută. De aceea, probabil, aleg de cele mai multe ori localurile cele mai în vogă din oraş. Dau bacşişuri generoase, dacă sunt mulţumiţi şi, mai ales, dacă vor să-şi impresioneze invitaţii!

FECIOARĂ

Fecioarele sunt foarte atente la detalii în general şi nu au de gând să renunţe la această atitudine nici când ies în oraş! Nativii din acest semn sunt foarte pretenţioşi - chiar dacă nu lasă această impresie! În primul rând, localul pe care îl aleg trebuie să fie extrem de curat. În al doilea rând, preţurile să fie rezonabile! Nu trebuie să uităm nici de meniul echilibrat (Fecioarele sunt foarte atente la ce mănâncă), iar comanda trebuie să ajungă la timp. Angajaţii localului trebuie să fie respectuoşi şi amabili... iar lista poate continua. Nici la capitolul bacşişuri nu sunt prea generoşi, pentru că foarte greu se poate ridica un local la standardele lor.

BALANŢĂ

Balanţelor le place să iasă în oraş, dar, de cele mai multe ori, alegerea locului o face altcineva! Asta pentru că nativilor, de felul lor nehotărâţi, le este destul de greu să se hotărască unde vor să meargă. De felul lor însă le plac locurile nici prea-prea, nici foarte-foarte, cu o atmosferă relaxantă şi care să aibă stil. Compania este foarte importantă pentru aceşti nativi, aşa că nu vor fi extrem de pretenţioşi. Asta în afara cazului în care există nişte greşeli flagrante, care le „strică" echilibrul, adică o atitudine lipsită de respect din partea personalului. Cât despre bacşiş, acesta reflectă foarte bine principiul „căii de mijloc", preferatul Balanţelor.

SCORPION

Scorpionii merg spre extreme la capitolul alegeri pentru ieşirile în oraş. În funcţie de starea lor de spirit, îi poţi găsi plângându-şi de milă la o terasă de cartier sau fiind sufletul petrecerii într-un restaurant sofisticat. A nu se confunda acest lucru însă cu nevoia pentru varietate a Gemenilor! Cu siguranţă, Scorpionii vor avea un loc „de suflet", unde merg numai cu prietenii cei mai apropiaţi. La capitolul bacşiş, din nou, merg spre extreme - ori sunt extrem de generoşi ori, chelnerul se alege cu mâna goală şi cu o privire dură!

SĂGETĂTOR

De felul lor, Săgetătorii sunt nişte persoane „de viaţă", cărora le place foarte mult să iasă în oraş cu prietenii! De fapt, le place şi mai mult să iasă din oraş. Aventura şi noul sunt două lucruri care îi atrag foarte mult pe aceşti nativi şi nu se vor sfii să stea la masă cu necunoscuţi, care le vor deveni rapid cei mai buni prieteni. Singura lor problemă este faptul că au tendinţa de a exagera. Şi cu mâncarea, şi cu băutura şi cu voia bună şi, uneori se întind mai mult decât îi ţine buzunarul, fără ca măcar să-şi dea seama! De aceea, uneori se trezesc că, în momentul în care vine nota de plată, sunt nevoiţi să sune un prieten!

CAPRICORN

Conservatorii Capricorni sunt foarte pretenţioşi în alegerea locurilor de ieşit în oraş. Asta pentru că, în viziunea lor, imaginea chiar contează mai mult decât să se simtă bine într-un anume loc! Mai ales dacă trebuie să se întâlnească cu o persoană importantă pentru viitorul lor profesional - lucru care se întâmplă destul de des, de altfel. Aşa că vor merge într-un loc de „fiţe", unde vor comanda cea mai scumpă băutură, chiar dacă nu le place şi un fel de mâncare exotic. Evident, pentru imagine, vor lăsa şi un bacşiş pe măsură!

VĂRSĂTOR

Atitudinea liberală şi nonconformistă a Vărsătorilor se manifestă şi în ceea ce priveşte alegerile lor de ieşit în oraş. În principiu, se simt bine cam oriunde, atâta vreme cât atmosfera este una plăcută şi nu prea scorţoasă. Asta nu înseamnă însă că vor tolera vreo abatere de la calitate! De fapt, nu au absolut nicio reţinere în a-i spune chelnerului că limonada are gust de sare de lămâie, iar pizza pare veche de trei zile!

PEŞTI

Peştii nu sunt prea pretenţioşi şi, ca să fim cinstiţi, restaurantul sau barul preferat de obicei este un loc foarte relaxat, cu lumină difuză, muzică relaxantă şi un barman foarte priceput! Un client din zodia Peştilor va fi destul de iertător dacă vede o pata pe faţa de masă sau chelnerul întârzie cu comanda... Iertători, de felul lor şi destul de darnici, probabil că se numără printre cei care vor da bacşiş doar pentru că au auzit, din întâmplare, că barmanul nu stă prea bine cu banii de chirie!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii