Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cine a fost coleg la Academia Navală. Detalii din trecutul lui Florentin Pandele. Și-a anunțat candidatura la prezidențiale

ro

01 Jun, 2019 00:00 4901 Marime text

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, și-a anunțat joi, la România TV, intenția de a candida la președinție. Soțul Gabrielei Firea a făcut anunțul la emisiunea „Punctul culminant“, a lui Victor Ciutacu. Primarul orașului Voluntari a precizat că va candida ca independent. Interesant este faptul că Florentin Pandele a fost coleg cu mai mulți oameni puternici din marină.
 
„Astăzi m-am hotărât, e Brâul Maicii Domnului în Voluntari, să îmi anunț candidatura la prezidențiale, ca independent. Sunt primar de 19 ani. Știu ce vor spune. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, să trăiască într-o țară liberă, nu în una în care este instaurată teroarea. Îmi doresc ca peste dumneata să nu intre un individ, în casă, care spune că este vectorul de imagine al democrației în România“, a spus Florentin Pandele la România TV.
 
„Am vorbit cu Gabi (n.r. - Gabriela Firea, soția sa) și i-am spus că voi candida la alegerile prezidențiale. M-a întrebat dacă sunt sigur că asta vreau și i-am spus că da. Vreau să candidez”, a adăugat Florentin Pandele.
Florentin Pandele a mai spus că a decis să candideze pentru că nu mai are încredere în instituțiile statului, motiv pentru care trebuie făcut ceva pentru a schimba situația în care se află România. Pandele este absolvent al fostului Institut de Marină „Mircea cel Bătrân“, Facultatea de Navigație, Secția Civilă, promoția 1984.
 
Atunci, 192 de academiști au absolvit Institutul de Marină odată cu primarul din Voluntari. Ulterior, timp de 13 ani, și-a practicat meseria până să ajungă, treptat, în administrația publică. Până în 1990 a fost ofițer de marină comercială, apoi, din 1991 până în 1994, a fost ofițer de navigație la compania engleză de ferryboat „Sally Line“, iar până în 1997 - ofițer de navigație cu brevet de căpitan la compania engleză de ferryboat „Dart Line“.
 
Dacă Pandele a ajuns primar de oraș, unii dintre colegii săi de promoție, fie de la Secția Civilă, fie de la Secția Militară, ocupă în prezent funcții importante în diferite structuri ale statului. Dintre foștii colegi de generație îi amintim pe următorii: Valentin Borsaru, absolvent al Secției Militare în 1984 - fost comandant al fregatei „Regina Maria“, Cătălin Silviu Dumistrăcel - contraamiral de flotilă cu o stea, înaintat în grad în decembrie 2009, Victor Guidea - comandor, parte a reprezentanței militare a României în Uniunea Europeană, Petrea Hanganu - căpitan comandor, Iordache C. Adrian-Dorel - comandor, Ministerul Apărării Naționale, Ișan Emil Alexandru - actual vicepreședinte al Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă, filiala Brăila, Alexandru Mîrșu - locțiitorul comandantului Flotei Navale, Laurențiu Ovidiu Pahomie - actual angajat al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Ialomița, șeful de promoție Tiberiu Frățilă a ajuns căpitan comandor și șef al Departamentului de Informare Publică în cadrul Ministerului Apărării, Adrian Dorel Iordache - înaintat viceamiral în cadrul Ministerului Apărării Naționale, Marian Moșneagu - fost director al Muzeului Marinei Române, Remus Tilă - fost șef la Cobra Security.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii