Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ct.100.ro Taxa pentru depozitarea gunoiului va fi majorată pentru agenții economici

ro

19 Feb, 2018 14:12 2265 Marime text
Taxa pentru depozitarea gunoiului va fi majorată, pentru agenții economici din Constanța, începând cu data de 1 martie.
Compania Polaris M Holding a anunțat că este obligată să majoreze tariful practicat pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor de la agenții economici din orașul Constanța.

Măsura vine după ce firma care deține groapa de gunoi de la Ovidiu, Tracon SRL, a majorat tariful de depozitare.

Majorarea este de la 14 dolari pe tonă la 20 de dolari pe tonă și se aplică NUMAI agenților economici. Va intra în vigoare la data de 1 martie 2018. IMPORTANT: majorarea nu se aplică și persoanelor fizice.

Polaris M Holding nu obține niciun beneficiu financiar de pe urma acestei majorări, deoarece tariful pentru colectare și transport al deșeurilor nu se majorează.

Serviciul de salubrizare are trei componente: colectarea, transportul și depozitarea. Polaris M Holding, conform contractului pe care îl are cu Primăria Constanța, colectează și transportă gunoiul, dar, ca să îl depoziteze le groapa de gunoi de la Ovidiu, plătește către Tracon SRL, firma care o deține. Acesta facturează Polaris pentru depozitare.

Inițial, de depozitarea gunoiului se ocupa Consalub SA, care a încheiat un contract în acest sens, cu Primăria Constanța. Contractul inițial dintre Primăria Constanța și Consalub SA, pentru depozitarea gunaoielor în groapa de la Ovidiu, a fost semnat în noiembrie 1994, de către primarul Corneliu Neagoe, cu mult înainte ca Polaris să se ocupă de salubritate în municipiu. Consalub SA era reprezentată de un anume Pierre-Olivier Bensahel. Contractul a fost semnat pe o perioadă de 30 de ani, cu posibilitatea continuării, prin reînnoire tacită, pentru încă 10 ani. Așadar, urma să se finalizeze în 2034.

Prin contract, municipalitatea garanta plata contravalorii a 1 milion de dolari pe an, pe toată durata contractului, și eliminarea unui minim de 200 de kilograme de deșeuri pe locuitor, pe an. Remunerația urma să fie calculată lunar, în baza unei formule matematice.

În 1999, Consalub SA fuzionează prin absorbție cu SC Tracon SRL Brăila, iar toate sarcinile pe care le avea Consalub sunt preluate de firma brăileană. În noiembrie 1999, municipiul Constanța, reprezentat de primar Gheorghe Mihăieși, semnează contractul cu Tracon SRL, care era reprezentantă de Mihai Manea, în calitate de președinte. Prețul pe tona de deșeu a fost de 14 dolari. Pentru anumite perioade, a scăzut la 12.

SC Tracon SRL are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Asociați în firmă sunt Manea Mihai și senatorul PSD Nicolae Moga. Afacerile firmei merg bine. În 2003 avea 664 angajați, o cifră de afaceri de 27.877.372 lei și un profit de 1.245.632 lei. În 2016, Tracon SRL avea de trei ori mai puțin angajați (193), dar cifra de afaceri a crescut 59.485.823 lei și profitul era de zece ori mai mare: 11.155.656 lei. În anul 2011, societatea inaugura, în nordul stațiunii Mamaia, un hotel de lux, Arena Regia.

Nicolae Moga este senator al României din anul 2008. A ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului României.

Sursa foto: ct.100.ro
Articol preluat de pe ct100.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii