Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creamfields a incins clubberii

ro

04 Aug, 2008 00:00 1531 Marime text
Atasamente: 1217789750.pdf
1217789750.jpg

Creamfields a ajuns si in Romania, pe plaja ADRAS din Saturn, si a reusit sa aduca, in fata celor trei scene, unde 28 de DJ romani si straini au mixat timp de 15 ore, mii de clubberi din toata tara. Evenimentul a inceput la ora 15.00, dar fanii muzicii electronice si dance s-au lasat asteptati pana in jurul orei 20.00. Muzica, ce se revarsa la peste 20 de mii de wati, i-a atras ca un magnet pe turistii din sudul litoralului. Acestia nu au stat pe ganduri si au intrat, cu mic, cu mare, in arena enorma, amenajata pe plaja.

La intrare, fortele de ordine i-au perchezitionat cu atentie pe tineri, utilizand si detectorul de metale. In interiorul arenei, atmosfera era una electrizanta. De la ora 15.00 si pana la 6.00 au mixat, non-stop, mai intai DJ-i romani, iar apoi invitatii de peste hotare. I-au antrenat la dans pe tineri DJ Zero, Adrian Eftimie, Raoul Russu, Vali Barbulescu, Dan Ene, Emil Lassaria, Dorroo, G.I.C., Almud, Funky, Proof, alaturi de David Guetta, Ferry Corsten, Danny Howells, Mauro Picotto, David Morales, Darren Emerson, Marco V, Christopher Lawrence, Markus Schulz, Shlomi Aber, Robbie Rivera, Seb Fontaine, Tall Paul, DJ Felipe, Cory B, Shirfy si Brian Cross. Creamfields Romania a fost un moment aniversar, dar si o premiera. A fost a zecea editie a acestui festival al muzicii, care, pentru prima data, s-a tinut pe plaja si nu pe camp, ca pana acum. Nebunia Creamfields a inceput in 1998, cand langa Winchester, Marea Britanie, a avut loc prima editie. De atunci, Creamfields s-a "internationalizat", fiind tinut in Irlanda, Argentina (tara care detine recordul de audienta - peste 60.000 de spectatori), Brazilia, Cehia, Spania, Rusia, Portugalia, Chile, Mexic, Turcia, Polonia. Creamfields a adus impreuna, in total, peste sase milioane de spectatori. La ADRAS, tinerii s-au putut plimba, in voie, de la o scena la alta, alegandu-si ritmurile preferate. In multime au aparut, la un moment dat, si concurentele Miss Diaspora, insotite de edilul-sef al orasului, Claudiu Tusac, si de Monica Tusac, fosta Miss Universitaria Romania.

DJ-i, adusi cu elicopterele

In cadrul unei conferinte de presa, purtatorul de cuvant al manifestarii, Oana Georgescu, a declarat ca organizatorii au preferat sa aduca DJ-i invitati pe plaja din Saturn pe calea aerului: "DJ-i straini au beneficiat de elicoptere, care le-au fost puse la dispozitie de organizatorii festivalului. Desi este mult mai costisitor, am decis sa asiguram transportul artistilor de la Bucuresti la Mangalia cu elicoptere si avioane, pentru a le oferi un grad de confort cat mai ridicat, dar si pentru a evita eventuale intarzieri cauzate de traficul aglomerat din perioada week-end-ului, din zona litoralului. Acestia au aterizat pana tarziu in noapte pe aeroporturile Tuzla si Mihail Kogalniceanu". Pentru prima data, organizatorii au pregatit, special pentru spectatorii din sudul litoralului romanesc, un inedit spectacol cu efecte pirotehnice si show-uri laser. Prezent la conferinta de presa premergatoare Creamfields Romania, primarul Mangaliei a declarat ca municipalitatea este deschisa acestui tip de manifestari. "Fata de Mamaia, avem destul spatiu pentru spectacole de amploare in aer liber si putem face cate un festival Creamfields in fiecare an", a declarat Claudiu Tusac.

Scris de: {autor}M.D.M.{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii