Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corturile lui Taran nu rezista la temperaturi extreme

ro

29 Jan, 2010 02:07 2132 Marime text
taran_-_stefan_taran_online.jpgŞeful Inspectoratului de Protecţie Civilă din cadrul primăriei Constanţa, Ştefan Taran ne-a declarat că nu a putut să întindă corturile gonflabile achiziţionate, pe bani grei, destinate situaţiilor de urgenţă din municipiu, pentru că acestea nu fac faţă temperaturilor scăzute care s-au înregistrat zilele trecute.

Declaraţia şefului din cadrul primăriei vine după ce, în nenumărate rânduri, acesta a susţinut că va lua toate măsurile posibile pentru ca în cazuri de urgenţă oamenii rămaşi pe drumuri din cauza calamităţilor ori oameni ai străzii vor fi adăpostiţi în aceste corturi ridicate. Zilele trecute, când temperaturile au atins limite de nesuportat, autorităţile locale au bifat un minus în ceea ce priveşte mobilizarea. Pentru că nimeni nu le-a solicitat montarea corturilor în diferite zone ale oraşului, nimeni din administraţia locală nu a găsit de bună cuviinţă să se intereseze de soarta acestora. I-au aşteptat pe ei să vină să le solicite sprijinul. Şi la drept vorbind, ar fi fost relativ greu, dacă nu imposibil ca oamenii străzii - cei care au cea mai mare nevoie de adăpost - să ştie de existenţa unor astfel de corturi în dotarea primăriei.

După ce zilele geroase au trecut, l-am contactat din nou pe Taran care ne-a explicat că de fapt respectivele corturi nu ar fi făcut faţă unor astfel de temperaturi, practic cei care s-ar fi adăpostit acolo ar fi simţit acelaşi frig ca în aer liber. „Corturile nu ar fi făcut faţă dacă le-am fi instalat la cele minus 30 de grade care au fost (n.r. au fost aproape de minus 20 de grade nicidecum -30) chiar dacă am fi pus şi o sobă cu gaze", a completat Taran.

În schimb, acesta ne-a declarat că s-a preocupat totuşi de strângerea persoanelor care aveau nevoie de un adăpost: „Am strâns oamenii care erau la Urgenţa Spitalului şi i-am adăpostit într-un centru. În total au fost în jur de 40 de oameni care au fost îngrijiţi".

Totuşi, şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă a sugerat că respectivele corturi au fost în special achiziţionate pentru cazurile de primă urgenţă, pentru cei cărora le sunt afectate casele la inundaţii sau cutremure.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redactor sef 29 Jan, 2010 13:01 pentru amis, vecy, demolatorul: aveti adresa mea de mail, emilian_ziua@yahoo.com. astept detalii
  • amis 29 Jan, 2010 09:56 Corturile nu sunt bune.Digurile trece apa peste ele si uita sa le mai ridice Omul asta Taran pe unde a fost numai lucruri rele a facut .Vezi corveta 261 din marina unde nea fost comandant il injura colegi si acum.MARE HOT TARAN.
  • vecy 29 Jan, 2010 09:49 Cu cine sa monteze TARAN cortul? CU AMANTA (Popa Nicoleta)cu fufele care la ora 11 vin si la 13 pleaca de la servici ?Pai nu are cum sa le puna la munca pentru ca altfel nu ar mai "COTIZA" lunar la "imparat"
  • demolatorul 29 Jan, 2010 09:41 Doamnelor si domnilor :ziaristi ,primari ,viceprimari ,consilieri,politisti, procurori,si cetateni ai municipiului .Chiar nu vede nimeni ca acest -taran- face ce vrea cu bani publici ,daca verificati o sa vedeti ca de fapt acele diguri pentru inundatii ,cortul pentru sinistrati NU SE POT FOLOSI pentru ca taran a achzitionat ce este mai prost,chiar si la mana a doua numa sai ramana lui cat mai multi bani.PAI DE CE CREDETI CA A RENUNTAT LA PENSIE SI RAMANE AICI LA PRIMARIE --CA SA FUUURE Chiar nu vrea nimeni sa vada ce se intampla cu acest individ in primaria asta .