Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corneliu Stroe a fost condus pe ultimul drum. Unde îşi va dormi somnul de veci (galerie foto)

ro

13 Jun, 2017 17:26 4888 Marime text
Corneliu Stroe, care s-a stins din viaţă sâmbătă noapte, în urma unui infarct, a fost condus astăzi pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a avut loc începând de la ora 14.00 la biserica Sf. Ioachim şi Ana (zona stadion Badea Cârţan), iar apoi cortegiul funerar s-a îndreptat către Cimitirul Municipal din Constanţa acolo unde Corneliu Stroe îşi va dormi somnul de veci. 

Zeci de persoane, rude, prieteni, cunoscuţi, dar şi dintre cei care i-au admirat muzica, au fost alături de Corneliu Stroe pe ultimul drum. 
 
Între 1981-2005 a fost membru al duoului „Creative” împreună cu Harry Tavitian, cu care a participat la multe festivaluri de jazz din România: Sibiu, Galați.
 
Pe Corneliu Stroe fanii jazz-ului îl cunosc negreşit. Un profesionist desăvârşit, inovator, care a dus jazz-ul pe culmile Europei, aplaudat de iubitori ai genului şi nu numai. A descoperit muzica prin trupa Beatles, căreia i-a rămas dator prin faptul că l-a împins spre cariera muzicală, după cum spunea artistul într-un interviu acordat ZIUA de Constanţa.
 
Între anii 1981 şi 2005, Corneliu Stroe a fost membru al duo-ului Creative, împreună cu Harry Tavitian, alături de care participă la multe festivaluri de jazz din România, cum ar fi cele de la Sibiu sau de la Galați. Corneliu Stroe a mai colaborat cu Ovidiu Lipan, Jazzographics, Blues Community, Aromanian Ethno Band, Mike Godoroja & Blue Spirit, Vasile Șeicaru, Foxy Lady Band, Direcția 5, Pasărea Colibri, Nightlosers, Puiu Pascu, Johnny Răducanu, Alexandru Andrieș, A.G. Weinberger.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii